Politika

URA: Marković aferu "Snimak" sa sjednica DPS-a preselio na sjednice Vlade

Duško Marković i Vlada kojom upravlja, na zadnjoj sjednici pred odlazak na godišnji odmor donijela je skandaloznu odluku koja otkriva karakter nelegitimnog režima, dodijelivši Opštinama Cetinje i Ulcinj po 300.000 eura pomoći iz državne rezerve, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.
URA: Marković aferu "Snimak" sa sjednica DPS-a preselio na sjednice Vlade
Portal AnalitikaIzvor

-Sada je kristalno jasno da se u opštinama gdje će se održati lokalni izbori prije Nove godine, kupuje politička podrška čime je afera "Snimak" sa sjednica DPS-a preseljena na sjednice Vlade Crne Gore. Umjesto DPS- a sada Vlada poprima elemente  organizovane kriminalane grupe, koja smišlja, planira i realizuje kupovinu glasova, konkretno u opštinama Cetinje i Ulcinj. Jasno je i zašto su i rebalansom budžeta tražili uvećanja budžetske rezerve, da bi iz iste linije finansirali izbore, umjesto da ona služi kao linija za vanredne situacije. Za nas u pokretu URA ovo je svojevrsni skandal, nastavak katastrofalne politike kupovine ljudskih duša i trgovanja lošim životnim stadardom građana. Ovim je Marković pokazao da može nadmašiti neprevaziđenog  Zorana Jelića kada je u pitanju glavna uloga u novoj epizodi "Snimka". ocijenili su iz URA-e.

Prvo je, naglašavaju, politika DPS-a i njegovih satelita opelješila svaku opštinu u Crnoj Gori, dovela ih na prosjački štap, a sada im navodno velikodušno vraća donacijma iz budžetske rezerve, i to isključivo pred izbore.

Koliko nam je poznato na Cetinju i Ulcinju, na svu sreću, nije bilo nikakvih elementarnih nepogoda, osim ako u to ne ubrajamo aktuelnu vlast u tim opštinama. Stoga namjera nije da pomognete jer ste to mogli uraditi i ranije, već je cilj kupovina glasova, stranaka i lidera. Pokret URA podsjeća da je Ministratvo finansija ranije odbilo da Opštini Ulcinj odobri novi kredit, zbog lošeg upravljanja javnim novcem. Sada  je Marković odlučio da im pokloni sredstva kupujući na taj način Cungua i ostalu kamarilu kako za naredne lokalne  izbore, tako vjerovatno i za predsjedničke. Strah od brutalnog poraza na Cetinju ih je prvo natjerao da četiri mjeseca pred izbore usvoje Zakon o prijestonici, iako se on pominjao godinima, a sada da im omogući pomoć iz budžetske rezerve u iznosu od 295.000 eura, vjerovatno zbog "brige" za građane. Tek podsjećanja radi, Bogdanović i Cungu potpisnici su ugovora u aferi "Copyright" sa akterima budvanskih   oragnizovanih kriminalnih grupa, pa stoga ne čudi što Markovićeva Vlada ima poseban senzibilitet prema njima", ističe se u saopštenju.

Pokret URA je siguran da ovaj novoosmišljeni "budžetski udar" neće pomoći DPS-u i satelitima da zadrže vlast u ovim opštinama.

-Obećavamo javno da ćemo nakon što se u Crnoj Gori uspostavi legitimna i na ustavu zasnovana vlast, založiti za procesuiranje svih onih koji su učestvovali u ovim manipulaicijama. Založićemo se i da se ovakva djela, poznata kao produžena afera "Snimak" moraju tretirati kao oragizovani kriminal- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I Ispraćaj
29.07.2017. 15:23

Nije to za izbore, nego za ispraćaj Bogdanovića. Neće više da drže "Svetovu produženu ruku" u njedra DPS-a pa mu spremaju glamurozni ispraćaj. Sjećate li se kako su nekada organizovani ispraćaji u vojsku, penziju, na novu dužnost, u "Kinšasu"... A što se tiče para, ne mogu oni odužit Prijestonicu ni za tri godine provođenja novousvojenog Zakona, pa da sva po njemu ubrana sredstva koriste za odmirivanje dugova. Prijestonica je dužna preko 20 meleona eura.

10
2
A Alibaba
29.07.2017. 15:15

A đe vi je Rade Milosevic? Je li polagao strucni ispit za rad u drzavnim orgnima?

4
10
R Referent za privredu
29.07.2017. 17:50

Rade otvara trafiku!

3
0
L Lazovi
29.07.2017. 14:49

Nije mi jasno, ako Vijesti guraju svoje placenike, zasto vi (analitika) to radite? Marginalnim partijama i pojedincima dajete toliki prostor

3
12