Turizam

HG Budvanska rivijera: Jelušić da se posveti unapređenju destinacije

U saopštenju poštovane profesorice Jelušić, do polovine elaboracije nije jasno da li nas hvali ili nas kudi. Kao profesora srpskohrvatskog- psihologije- uredjenja prostora- etike- rodoljublja- ekologije- politikanstva, sa supspecijalizacijom na temu nepotizma, radujemo se da je zagrebla u sferu turizma i korporativnog upravljanja. Međutim, za početne, ali hrabre korake, na tom polju uzela je pokazni primjer najveće turističke kompanije u našoj državi, što je krupan zalogaj, saopšteno je iz menadžmenta društva HG "Budvanska rivijera".
HG Budvanska rivijera: Jelušić da se posveti unapređenju destinacije
Portal AnalitikaIzvor

-A poput učenika kampanjca koji gradivo uči dan pred  ispitivanje, pobrkala je pojmove, činjenice i kompletne lekcije. Tako ističe da su u našem vlasništvu hoteli sa četiri zvjezdice, a  ne ruševine. Zahvaljujemo kao menadžment na priznanju što smo uz  ulaganje 40 miliona eura sopstvenih prihoda uspjeli da hotele dovedemo na  nivo konkurentnosti među najvećim svjetskim igračima , kao što su  TUI, ITS, Thomas Cook. U ime 800 trenutno zaposlenih u našem  preduzeću, koji u dan primaju zaradu i sve pripadajuće doprinose, u  ime 3.500 zadovoljnih turista koji danas borave u našim kapacitetima, od  kojih je polovina iz Evropske unije, u ime naših dobavljača i partnera  kojima ne dugujemo ni centa, molimo gospođu Jelušić da materiji pristupi sistematičnije- navodi se u reagovanju Budvanske rivijere na jučerašnje saopštenje Božene Jelušić (URA).

Iz Budvanske rivijere Jelušićevoj savjetuju da pristupi hitno onome za šta je dobila mandat, a to je  unaprjeđenje destinacije.

-Za sad joj pored velikih obećanja, ni to ne polazi za rukom. A vremena nemaju još puno. Lekcije o dobrom preduzeću sa lošim menadžmentom su vrlo apstraktne, čak i za najbolje đake. Prošlogodišnjih milion eura dobiti, uz pet miliona usmjerenih u lokalni  i državni budžet, stotinu hiljada sponzorstava i pomoći našim sugrađanima, nas ipak odvaja od “osrednjih hotela” kako ih naziva,  njenih partijskih kolega. Vapaj za depolitizovanim menadžmentom i  “odbacivanje matrice iz tranzicionog perioda”, profesorica  demokratski potkrepljuje pozivom Opštini da promijeni strukturu  vlasništva u jednom akcionarskom društvu! Demokratski, nema što- ističe se u reagovanju.

Kako se dodaje, pošto u primjeru Budvanske rivijere ne prolazi priča o državnom  preduzeću koje je na teretu države ili je gubitaš, profesorica nam  nevješto spočitava profit manji od onog koji je ona zamislila,  nazivajući ga “realnim”.

-Nama je realno onoliko koliko naši  vlasnici- akcionari postave kao biznis plan. I dok god to ostvarujemo,  kao menadžment i uprava, bićemo na pozicijama koje pokrivamo. Kad u  tome omanemo, otići ćemo sami, neka profesorica ne brine. Tako posluju  svjetske kompanije, pa tako posluje i crnogorski turistički  “gigant”, kako nas je sama oslovila. U terminima “sramne i bezuslovne kapitalizacije” mi ne umijemo da  vam repliciramo. Gledali smo i mi Otpisane i Kapelske kresove, ali imamo  prečeg posla, koji se zove vođenje turističke kompanije u špicu  turističke sezone. Konačan status kompanije i dalji tok eventualne privatizacije u skladu  sa programom Vlade i Savjeta za privatizaciju, odrediće samo država  Crna Gora zajedno sa akcionarima. Raduje da ste konačno prihvatili model unaprjedjenja poslovanja koji  je predložen za Ulcinjsku rivijeru. Mi smo trenutno posvećeni samo jednom cilju- ostvarenju rekordnih  rezultata u poslovanju naše kompanije. Za dobrobit Budve i Crne Gore", zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika