Fudbal

Inijesta: Nejmar ili 300 miliona? Odgovor je lak

Dok Radio Monte Karlo pali Evropu ekskluzivom da će "Transfer vijeka" biti završen najkasnije do utorka, a španske i brazilske novine se utrkuju ko će prije da izbaci nove informacije o najvećem poslu u fudbalskoj istoriji, Nejmarovi saigrači sve otvorenije govore o tome koliko im Brazilac znači u timu i da je potrebno da ostane u Barseloni. Što samo potvrđuje koliko je Pari Sen Žermen zaista blizu da napravi čudo na transfer pijaci.
Inijesta: Nejmar ili 300 miliona? Odgovor je lak
Portal AnalitikaIzvor

Barselonin predsjednik Đosep Bartomeu nije mogao da potvrdi, ni da demantuje priče o Nejmarovom odlasku, dok je kapiten Andres Inijesta bio nešto otvoreniji i direktniji. Pokušao je da se stavi u kožu vodećih klupskih ljudi i otkrio da bi uvijek prije izabrao Nejmara nego 300.000.000 eura.

"Ne volimo mnogo da pričamo o tome, ali jasno je samo jedno - Nejmar će na kraju reći svoje", ističe Inijesta i napominje:

"Već sam rekao nekoliko puta, on je jedan od najboljih na svijetu i nadam se da će ostati u Barseloni još dugi niz godina. To bi bila najbolja stvar za klub i njega. Mnogo je bolje imati njega nego sav taj novac, više dobijate kada imate njega u timu. On je najbolji i ja uvijek želim da igram sa najboljima. Ne sumnjam da svi želimo da ostane".

On nije isključio mogućnost da na kraju Nejmar zaista ode u Pari Sen Žermen.

"U fudbalu je sve otvoreno i sve je moguće. Bilo bi atipično, ali već se tako nešto dešavalo i ranije. Sve je više klubova koji imaju ogromnu finansijsku moć, a igrači se sve manje pitaju. Vidjećemo šta će se dogoditi na kraju".

Portal Analitika