Podgorica

Julka Mikavica vlasnica najljepše bašte Glavnog grada

Pobjednicima konkursa za najljepšu baštu Podgorice 2017. na svečanom koktelu u Hotelu “Verde” uručene su nagrade i diplome.
Julka Mikavica vlasnica najljepše bašte Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Po odluci žirija ovogodišnjeg konkursa, najljepša bašta Podgorice 2017. je u vlasništvu Julke Mikavice i nalazi se u naselju Cijevna u Zeti.

basta-julkaDrugo mjesto pripalo je porodici Gegaj iz Tuzi, a treće Momu Popivodi iz Mojanovića.basta-gegaj

Specijalnu nagradu za najljepše cvijeće u bašti dobila je Maja Lađić Maraš iz Zete, a studentkinji Anđeli Vujačić uručena je specijalna diploma za poseban doprinos afirmaciji baštovanstva i uređenja prostora.

basta-majaVlasnica pobjedničke bašte dobila je porodični vikend u Hotelu „Splendid“ u Bečićima koji dodjeljuje Hotelska grupa „Montenegrostars“, a restorani “Salaš 23” i “Trpeza”  i picerija “Buongiorno” obezbijedili su porodične večere za dobitnike.basta-andjelaTuristička organizacija Podgorice pobjednicima je uručila diplome, a Javno preduzeće “Zelenilo” je svim dobitnicima darovalo sadnice iz svog rasadnika.

Bašta zahtijeva posvećenost i veliki rad, ali ako to radite iz ljubavi, onda ništa nije teško, rekla je prvonagrađena Julka Mikavica.

Organizatori konkursa zahvalili su dobitnicima i svima koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu.

"Podgorica  može biti ponosna jer ima stanovnike koji je svojim djelima čine ljepšim i humanijim mjestom za život. Vlasnici svih bašti koje su prijavljene na ovogodišnji konkurs, zaslužuju priznanje za ogromnu ljubav, rad i trud koji svakodnevno ulažu u brigu o svojim baštama, a za protekle tri godine smo se uvjerili da svi zaslužuju priznanje, prije svega kao dobri ljudi i skladne porodice.  Bašte su ogledalo svojih vlasnika, kao što su i javne zelene površine ogledalo grada.  Misija ovog konkursa, koji postaje tradicionalan, je da ukaže na pozitivne primjere, da afirmiše i da motiviše, da svi zajedno, ne pričom, nego djelima, činimo da Podgorica bude još zeleniji i ljepši grad", rekli su organizatori.

Najavili su i da će se sledeće godine, pored najljepše bašte građana, birati i najljepša bašta kolektivnog stanovanja, kao i najljepša bašta poslovnih objekata.

Konkurs za najljepšu baštu Glavnog gradaorganizovali su portal Volim Podgoricu i Turistička organizacija Podgorice, uz podršku sponzora.

Portal Analitika