Abiznis

Montenegro erlajnz na meti Adrije ervejz

Slovenački Adrija ervejz će prije kraja ove godine kupiti Montenegro erlajnz, prenosi Vazuduhoplovni portal Srbije analizu hrvatskog vazduhoplovnog analitičara Alena Šćurice.
Montenegro erlajnz na meti Adrije ervejz
Portal AnalitikaIzvor

On tvrdi da investicioni fond 4K, koji je u martu 2016. kupio Adriju ervejz, a ova prije nekoliko dana švajcarsku aviokompaniju Darvin od Etihad ervejza, vrši ove akvizicije za njemačku Lufthanzu. Njemačka avio-kompanija, kako navodi, ovim kupovinama čisti dvorište od konkurencije arapskog Etihada.

- Kroacija ervejz je daleko zanimljivija za 4K nego Montenegro erlajnz, ali Montenegro mogu dobiti jeftino i ekspresno brzo. Kompanija je u ekstremno teškom stanju i hitno treba kupca da bi preživjela ovu zimu. Stoga, ne bi trebalo čuditi ako Adrija vrlo brzo kupi Montenegro – tvrdi Šćurica.

Tome u prilog, objašnjava, ide iznenadno i ogromno povećanje Adrijinih frekvencija iz Ljubljane za Podgoricu.

- Govorimo o 134 posto povećanja, sa tri na sedam sedmičnih letova linije koja količinu frekvencija nije povećala od 2003, dakle 14 godina. Na ovaj način ubrzava se propast Montenegra, ali to je stara i oprobana metoda koju je do savršenstva Lufthanza provela sa svojim pulenima prije preuzimanja Brisel erlajnza – ističe Šćurica i dodaje da se nada da će hrvatsko resorno ministarstvo konačno aktivno krenuti u nalaženje potencijalnog kupca Kroacije, jer su zainteresovani Katar, Singapur, Turkiš, Hainan i Egean.

- Svi oni su bolja opcija za Hrvatsku od Lufhanze, ali ako hrvatskoj vladi pristupi Lufthanza, tj. 4K u njeno ime, budite sigurni da će Kroacija, sa ogromnim smiješkom na ustima političara, otići u Lufthanzin harem. A onda možemo očekivati jednu kompaniju pod imenom Adria, sa filijalama Adria Slovenia, Adria Švajcarska, Adria Kroacija i Adria Montenegro, te će kao takva uz SitiLajn i Dolomite biti dio Lufthanza Regionala – smatra Šćurica i dodaje da u tom slučaju treba očekivati osnivanje Jurovings baze u Ljubljani, Zagrebu, Splitu, te kasnije Dubrovniku, Sarajevu, Skoplju, Prištini, Tirani i Podgorici.

Ocijenio je da Vlada Srbije mora ozbiljno shvatiti Etihadovu prodaju udjela u Darvinu, jer se Etihad počeo rješavati kompanija, a daleko lakše mu je riješiti se Er Srbije nego Er Berlina ili Alitalije. Tim prije što Er Srbija Etihadu donosi samo gubitak, a prodaja Darvina je zvono na uzbunu.

- Lufthanza odavno pokazuje afinitete prema Srbiji i želju za dominacijom u regiji – naveo je Šćurica.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
F Feedback
29.07.2017. 10:42

Moguca kupovina...treba vjerovati u cuda...ona se desavaju...a mozda je i blef za skretanje paznje.

0
1
N Nikola
29.07.2017. 08:19

Sto su ti demokratija, kapitalizam, slobodno trziste, vladavina prava i tako to na tu temu...

1
5