Crna hronika

Ubica pripremao teren 10 dana prije egzekucije Igora Mitrovića

Barski inspektori došli su do fotografije, za sada nepoznate muške osobe koja je 18. jula u sred bijela dana ispalila smrtonosne hice u tridesetdevetogodišnjeg Igora Mitrovića naočigled njegove supruge i dvoje maloljetne djece.
Ubica pripremao teren 10 dana prije egzekucije Igora Mitrovića
Portal AnalitikaIzvor

Na Mitrovića je pucano u trenutku kada je na magistralnom putu Bar - Sutomore u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja zaustavio automobil kako bi njegova supruga izbacila smeće u obližnji kontejner.

Prerušen u prosjaka, sa slamenim šeširom na glavi, ubica je prišao prozoru automobila kojim je upravljao Mitrović i u njega ispalio nekoliko metaka. Potom je pištolj uperio prema Mitrovićevoj supruzi koja je krenula prema autu. Ubica nije povukao obarač već je poslije nekoliko trenutaka pobjegao na biciklu.

Tih nekoliko sekundi, bilo je dovoljno da se supruga žrtve prisjeti da je ubicu gledala i ranije u blizini njihove porodične kuće, što je kasnije rekla i inspektorima.

Ovaj detalj je bio signal inspektorima Centra bezbjednosti Bar da izuzmu sve video zapise sa kamera postavljenih u blizini mjesta gdje je Mitrović likvidiran i detaljnom analizom, dođu do osobe za koju su uvjereni da je potegla oroz.

Danonoćnim radom i analizom snimaka inspektori su „izdvojili“ osobu za koju su posumnjali da je ispalio smrtonosne hice u Mitrovića.

ubicaigoramitrovica

Na fotografiji koja je dostavljena medijima vidi se čovjek na biciklu, godina starosti između 45 i 55 godina, prosijed, u sivoj majici i kratkim pantalonama. Dalja policijsko – tužilačka istraga, pokazala je da je upravo ta nepoznata muška osoba, deset dana prije likvidacije skoro  svakodnevno obilazila i osmatrala teren, prikupljala podatke o kretanju žrtve.

Osim supruge, i Mitrovićev komšija potvrdio je da je mušku osobu, sa slamenim šeširom u nekoliko navrata gledao u kraju gdje živi.

Snimci su potvrdili ranije pretpostavke istražitelja da je Mitrović bio praćen i da je ubistvo bilo planirano jer je ubica znao kada meta izlazi iz kuće sa porodicom i da će se po ustaljenoj navici zaustaviti kod kontejnera, kako bi supruga izbacila smeće.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika