Abiznis

Er Srbija o tvrdnjama da postaje lou kost kompanija

Er Srbija odbacila je danas navode medija u vezi sa transformacijom te aviokompanije u lou kost kompaniju kao potpuno "iskonstruisane i netačne" ali je potvrdila da se dešavaju promjene koje uključuju i mjere racionalizacije.
Er Srbija o tvrdnjama da postaje lou kost kompanija
Portal AnalitikaIzvor

"Er Srbija se ne transformiše u lou kost kompaniju. Er Srbija slijeće i nastaviće da slijeće na glavne svjetske aerodrome kao što su JFK u Njujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge", navodi se u saopštenju Er Srbije povodom pisanja pojedinih beogradskih medija.

Er Srbija je navela da su ti za svoje tvrdnje naveli "neimenovane bivše zaposlene kompanije, kao i navodne putnike, čije su poruke sa društvenih mreža citirane u tekstu kao 'krunski dokazi' za tvrdnje iznijete u tekstu".

Kako navodi Er Srbija, Lou kost kompanije uglavnom sleću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse za korišćenje aerodromskih usluga mnogo niže.

"Er Srbija ima vrhunski Premium salon na Aerodromu 'Nikola Tesla' u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok lou kost tako nešto po pravilu nemaju. Er Srbija ima sopstveni program za česte putnike (frequent flyer program) Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja", navodi se u saopštenju i dodaje da lou kost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa.

Kako se navodi, lou kost kompanije lete "od tačke A do tačke B", dok kod Er Srbije mogu da se kupe karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera.

Er Srbija navodi da je tačno da se u toj kompaniji dešava niz promjena čiji je cilj da se postignu ekonomičnije poslovanje, veće uštede i veća profitabilnost, kao što se dešava i u svim svetskim avio-kompanijama.

"Pravila igre se mijenjaju, uspješniji će biti oni koji se najbolje prilagode novim pravilima. Mjere racionalizacije doprinijeće boljoj organizaciji rada, uz optimalno korišćenje ljudskih resursa i uštede u poslovanju", navodi se u saopštenju povodom najave otpuštanja 30 radnika te kompanije.

Ističe se da mjere racionalizacije neće ni na koji način uticati na redovno obavljanje poslovnih aktivnosti, niti na kvalitet usluge koju Er Srbija pruža gostima i dodaje da ta kompanija iz godine u godinu biljeleži stabilan rast, iako posluje na veoma izazovnom tržištu.

Predsednik Nadzornog odbora avioprevoznika "Er Srbija" i gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je ranije danas da će biti otpuštanja u toj kompaniji, ali je dodao i da je ona profitabilna i stabilna.

Beta

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.