Abiznis

Usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM-a

Savjet Agencije za elektronske medije je, na današnjoj sjednici, usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za elektronske medije (AEM) za prvo polugođe 2017. godine.
Usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM-a
Portal AnalitikaIzvor

Upoređujući elemente ostvarenja prihoda u odnosu na planirane u prvom polugođu 2017. godini, može se konstatovati da se Agencija pridržavala usvojenog Finansijskog plana. Prihod od naknada za emitovanje ostvaren je za 4,6% manje od planiranog, dok je prihod od naknada za pružanje AVM usluga na zahtjev za 2,7% veći od planiranog.

Agencija je u prvom polugođu 2017. g. ostvarila ukupan prihod od 529.719,21 €,  sa ukupnim rashodom od 375.940,45 €, što znači da je ostvarena pozitivna razlika u iznosu od 153.778,76 €. U izvještajnom periodu, Agencija je uspjela da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva. Ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenja likvidnosti  poslovanja.

Takođe, u skladu sa rješenjem Savjeta Agencija pružalac AVM usluge na zahtjev „Total TV“ je postalo privredno društvo „Telemach“.

Agencija je odobrila prenos odobrenja u cilju poboljšanja učinka i kvaliteta djelatnosti kroz optimizaciju korišćenje resursa, sredstava, infrastrukture i tehnologije.

"Nakon prenosa odobrenja postojeći korisnici će biti u mogućnost da u punom obimu koriste usluge „Total TV“ sa istim ili boljim kvalitetom. Agencija smatra da je na ovaj način doprinosi unaprijeđenju kvaliteta usluge „Total TV“ i cjelokupnog tržišta AVM usluga na zahtjev. Agencija smatra da je na ovaj način doprinosi unaprijeđenju kvaliteta usluge „Total TV“ i cjelokupnog tržišta AVM usluga na zahtjev", zaključuje se u saopštenju. 

 

Portal Analitika