Protokol

CG ostvarila značajan napredak u oblasti evropskih integracija i u dijelu prava djeteta

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović primio je novoimenovanog šefa kancelarije Dječjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Crnoj Gori Osamu Makavija Kogalija.
CG ostvarila značajan napredak u oblasti evropskih integracija i u dijelu prava djeteta
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kancelarije UNICEF Vladi Crne Gore u realizaciji brojnih zajedničkih projekata koji su rezultirali sprovođenjem zakonskih reformi u domenu zaštite djeteta, nasilja u porodici, maloljetničkog pravosuđa i obrazovanja,  i time doveli do značajnih promjena u društvu u oblasti socijalne politike i dječje zaštite.

Crnogorski šef diplomatije je prenio uvjerenje sagovorniku da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti, kao i da će se realizacijom Programa saradnje za Crnu Goru za period 2017-2021. doprinijeti nadogradnji do sada ostvarenih rezultata u oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije, kvalitetnog obrazovanja i osnaživanja adolescenata, kao i u oblasti pristupa pravdi.

Osama Makavi Kogali je istakao  da će UNICEF nastaviti da radi u partnerstvu sa nadležnim organima na nacionalnom i lokalnom nivou, civilnim sektorom, kako bi se svakom djetetu obezbijedilo srećno i bezbjedno djetinjstvo.

Crna Gora je ostvarila značajan napredak u oblasti evropskih integracija i u dijelu prava djeteta I u tom smislu je veoma značajna podrška UNICEF u efikasnom sprovođenju zakona i politika na nacionalnom i lokalnom nivou, te daljem snaženju izgradnje kapaciteta i stabilne infrastrukture za dječija prava u Crnoj Gori, zaključeno je na sastanku.

Portal Analitika