Crna hronika

Podgoričanin uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja pištolja i municije

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć, postupajući u skladu sa prethodno dobijenim operativnim podacima lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Podgoričanin uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja pištolja i municije
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Podgorica su, 27. jula 2017. godine oko 23,30 časova, postupajući u skladu sa prethodino dobijenim operativnim podacima, u ulici Radosava Burića zaustavili putničko motorno vozilo marke „Volvo“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.A. (31) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazio D.R. (63) iz Podgorice.

M.A. je pokušao da izbjegne policijsku kontrolu i skrenuo je u drugom pravcu. Službenici podgoričke policije su se odmah dali u potjeru za navedenim vozilom. Ubrzo nakon toga, M.A. zaustavlja vozilo i napušta ga da bi se sa dvije torbice dao u bjekstvo.

Nakon kraće potjere policijski službenici su sustigli ovo lice i nakon pregleda lica i torbica pronađen je i oduzet pištolj marke M57 kalibra 7,62mm i šest komada municije, u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.A. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Portal Analitika