Politika

DPS: Nema gradnje Milenijuma, građevinski lobi URA-e nastavlja da manipuliše

Minorni politički pokret URA nastavlja da, širenjem neistina, dezinformiše javnost povodom DUP-a Blok 5, pokušavajući da stvore iluziju kako rade nešto što nije isključivo u interesu njihovog građevinskog lobija. Da bi mogli da stvore „snažan politički pritisak“ morali bi da imaju neku političku moć i da podnose inicijative na vrijeme. Ovako samo kaskaju za politikama Glavnog grada, i to ih loše prepisujući i šireći neistine, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.
DPS: Nema gradnje Milenijuma, građevinski lobi URA-e nastavlja da manipuliše
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na navode odbornika URA-e Luke Rakčevića, Klub odbornika DPS-a navodi da ih, kao i uvijek do sada, najbolje demantuju zakoni u ovoj oblasti, prostorno-planske dokumentacije i činjenice.

- Činjenica je da neće biti gradnje Milenijuma u mandatu ove vlasti. To je danas saopštio gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.  Činjenica je da je Glavni grad pokrenuo, upravo na inicijativu gradonačelnika, još 2015. godine, proceduru izrade izmjena i dopuna DUP-a „Blok 5 – dio“ kako bi se upodobila planska rješenja saglasno definisanim smjernicama PUP-a. Činjenica je da je URA pokrenula inicijativu na način koji je suprotan zakonu i svoj legislativi u ovoj oblasti. Detaljni urbanistički plan se mijenja izmjenama i dopunama DUP-a.

To bi trebalo da zna svaki odbornik koji želi ozbiljno da zastupa interese građana. Odbornik URA to očigledno nije.

Činjenica je da će se o ovom prostoru voditi, upravo na inicijativu Glavnog grada, javna rasprava, gdje će biti pozvana sva stručna i laička javnost da daju svoje mišljenje. Činjenica je da je to jedini legitiman i legalan način za izmjene DUP-a kao dokumenta koji prestavlja zakon u prostoru.

Nažalost, odbornik URA to ili ne zna ili neće da se pridržava zakona. Bilo šta da je razlog, to svakako predstavlja profesionalnu diskreditaciju svakog odbornika.

Činjenica je i da Glavni grad nije krenuo u proceduru prodaje parcele, niti je tražio saglasnost Vlade Crne Gore da to uradi. To je i garant da Grad nije ušao u proces izgradnje solitera, naprotiv. Riječ je o slobodnoj parceli u vlasništvu grada - navedeno je u reagovanju. 

Naglašavaju da svi ovi fakti potvrđuju početne teze da URA pokušava da pribavi političke poene manipulacijom, neistinama i djelovanjem suprotno zakonima. 

- Posebno je degutantan njihov očajnički pokušaj da prikažu kako nešto rade, pokrećući inicijative sa kašnjenjem od dvije godine. Na sreću, njihova politička moć je toliko minorna, da ih više ne shvataju ozbiljno ni koalicioni partneri kojima predstavljaju samo broj za lokalnu većinu - zaključuje se u reagovanju. 

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.