Abiznis

Žugić - Kemp: Velika Britanija snažno podržava razvoj Crne Gore

Velika Britanija snažno podržava razvoj Crne Gore i pozdravlja posvećenost domaćih instutucija procesima usmjerenim na stabilizaciju javnih finansija i jačanje finansijske stabilnosti, saopštila je novoimenovani ambasador te države, Alison Kemp.
Žugić - Kemp: Velika Britanija snažno podržava razvoj Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Iz Centralne banke (CBCG) je saopšteno da se guverner Radoje Žugić na sastanku sa Kemp zahvalio na dosadašnjoj podršci koju je Velika Britanija pružila Crnoj Gori u procesu pridruživanja NATO savezu.

On je ocijenio pozitivnom i saradnju Ambasade Velike Britanije i CBCG, izražavajući očekivanje da će ona i u narednom periodu biti uspješna i produktivna.

„Pridruživanje Crne Gore NATO alijansi je značajno proširilo sferu interesovanja stranih investitora za ulaganje u državu, pa je realno očekivati dalji rast stranih investicija, što će doprinijeti njenom ukupnom ekonomskom napretku“, ocijenjeno je na sastanku.

Žugić upoznao je Kemp sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanju zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti.

Na sastanku je konstatovano da Velika Britanija i Crna Gora imaju veoma dugu i kvalitetnu bilateralnu saradnju, kao i da bi trebalo dati doprinos jačanju tih veza, posebno u oblasti ekonomije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.