Zanimljivosti

Epohalno otkriće naučnika o nastanku ljudske vrste

Ljudi su nastali od materije koja je putovala milijardama kilometara iz druge galaksije, navodi se u novoj studiji.
Epohalno otkriće naučnika o nastanku ljudske vrste
Portal AnalitikaIzvor

Sve oko nas je materija, pa i sam Mliječni put. Ipak, naučnici su sada došli do saznanja da je i Mliječni put nastao od "ekstragalatičke materije". Naučnici su koristili kompjuterske modele kako bi saznali kako je materija od koje smo stvoreni, ali i koja nas okružuje dospjela uopšte u našu galaksiju.

Eksplozije supernova izbacuju ogromne količine materije iz galaksija, šireći ih po cijelom univerzumu u čemu pomažu snažni galaktički vjetrovi.

To znači da je ista materija od koje smo mi napravljeni vjerovatno svoj život počela mnogo ranije i jako, jako daleko, prije nego što je počela da se prenosi kroz univerzum.
"Uzimajući u obzir da dio materije od koje smo mi stvoreni dolazi iz drugih galaksija, možemo da smatramo sebe ekstragalaktičkim migrantima", rekao je Danijel Angle-Alkazar, astrofizičar 

– "Vrlo je vjerovatno da se materija iz Mliječnog puta nalazila i u drugim galaksijama, a da ju je prenosio jak vjetar, kao i da je novi dom pronašla upravo u našoj galaksiji"

Intergalaktički transfer je novije definisan fenomen koji itekako može da promijeni naše dosadašnje znanje o formiranju galaksija. Istraživanje je pokazalo da se materija selila od manjih galaksija ka većim, kao što je naš Mliječni put, te se tu "udomila" i krenula da "stvara".

(B92)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
@ @
28.07.2017. 16:08

ETO SRBI SU U PRAVU

20
1
U Uf koja teorija
28.07.2017. 14:30

Uzmimo naprimjer da ljudska rasa ovlada putovanjima Svemirom i nastani se na nekoj udaljenoj planeti u drugoj galaksiji. Tamo će se hraniti i izgrađivati svoje tijelo od materije iz te galaksije. I? Odakle bi bili ti ljudi, od koje materije? Ne znam što će vam ovakvi tekstovi?

6
5