Kultura

Milenković na KotorArt DBDM: Kotor je prava pozornica za strastveni tango

Imali smo veoma uspješan koncert koji je, kao i uvijek u Crnoj Gori, publika odlično ispratila. Cijeli Kotor su kulise, prirodni element predodređen za duhovnost, koja je neophodna u svakoj državi, civlizaciji, sistemu, kazao je proslavljeni violinista Stefan Milenković nakon sinoćnjeg koncerta.
Milenković na KotorArt DBDM: Kotor je prava pozornica za strastveni tango
Portal AnalitikaIzvor

- Kotor ima sve i, najvažnije, tu možete osjetiti istoriju. Istovremeno je i prava pozornica za tango, jer ima strast - i to onu strast koja vodi život naprijed - ocijenila je pjevačica Ana Bezjak.

Decenijama jedan od sinonima umjetničke muzike na ovim prostorima, Milenković je sa slovenačkim akordeonistom Markom Hatlakom, te pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman-Gajzerom koji čine ansambl „Tango Compas“, i vokalnu solisticu Anu Bezjak nastupili su na kotorskoj Ljetnjoj pozornici u okviru XVI KotorArt Don Brankovih dana muzike.

- Igramo se muzikom i stilovima tanga, i mimo tanga. Najkreativnije stvari se možda rađaju baš kada se suprotnosti ukrste i dođe do kombinacije ideja, naravno kada taj „sukob“ nije konflikt nego konstruktivan susret različitosti – kazao je Milenković.

Uz izuzetnu interpretaciju, publika je sinoć mogla da uživa i u plesnim tačkama članova škole „Buena vista“ iz Podgorice, na čijem je čelu Ivan Jovanović. Oni su i prethodna dva dana, u pratnji više ansambala koji nastupaju u pratećem programu KotorArta, plesom strasti „zarazili“ ulice i trgove Kotora.

Nastup Milenkovića i ansambla „Tango Compas“ ujedno je bio posljednji u okviru ovogodišnje Kotorske koncertne sezone, koju Don Brankovi dani muzike organizuju sa Muzičkom školom „Vida Matjan“ iz Kotora.

Foto: KotorArt/D.Miljanić

Portal Analitika