Društvo

Prekida se zabran ribolova na Skadarskom jezeru

Od 28. jula ove godine dozvoljen je ribolov na Skadaskom jezeru, odnosno, prekida sa zabran koji je nastupio 18.07. 2017 godine usled niskog vodostaja, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.
Prekida se zabran ribolova na Skadarskom jezeru
Portal AnalitikaIzvor

Nakon reagovanja naučne institucije (Prirodno-matematičkog fakulteta, odsjek za biologiju) i njihovog mišljenja da je zabran neprecizno propisan, te da isti ne bi trebalo sprovoditi tokom ljetnjih mjeseci, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore, uputilo je zahtjev prema Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja kako bi se preispitala sporna tačka u prethodnoj Naredbi o ribolovnim zabranima, ograničenjima i mjerama za zaštitu ribljeg fonda (Sl. List CG 33/16 i 8/17), koja propisuje jedan ovakav zabran usljed niskog vodostaja.

U Naredbi objavljenoj u Službenom listu (Sl. List br. 49/17) je izmijenjeno da se zabran usled niskog vodostaja ispod 6.46 nmn odnosi na mjesece decembar, januar i februar, te se stoga razbranjuje ribolov na Skadarskom jezeru.

Svi privredni i sportski ribolovci mogu obavljati ribarstvene aktivnosti na Skadarskom jezeru do nastupanja narednog redovnog zabrana. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.