Crna hronika

Čujović na slobodi kad uplati 230.000

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici prihvatio je jemstvo od 230.000 eura koje je ponudio Beograđanin Miloš Čujović kako bi se branio sa slobode. Istim rješenjem Čujoviću je određena mjera nadzora - zabrana napuštanja boravišta, teritorije Podgorice i obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu. Čujović će biti pušten na slobodu onog trenutka kada u sudski depožit bude uplaćen dogovoreni iznos novca. Protiv Čujovića pred Višim sudom u Podgorici vode se dva postupka zbog optužbi da je hakovao bankarske račune i tako dolazio do novca.
Čujović na slobodi kad uplati 230.000
Portal AnalitikaIzvor

U oba slučaja Čujović je priznao krivicu i detaljno ispričao na koji način je skidao novac i koje programe je koristio u prevarama. U jednom predmetu kazao je da je skinuo mnogo više miliona nego što ga optužnica tereti. Ispričao je da je išao toliko daleko da je sa službenicima banke dogovarao ručkove na kojima je trebalo da ga posavjetuju oko investiranja nekoliko miliona eura koje je navodno dobio od prodaje nekretnina u Španiji. To je bio jedan od načina da ostvari prisniji odnos i stekne povjerenje menadžera banaka, koji su zbog mogućeg priliva novca često kršili procedure i isplaćivali mu na desetine hiljada eura, uz obećanje da će naknadno dobiti potrebnu dokumentaciju. Kako je rekao, poseban izazov bile su mu banke koje su imale jače sigurnosne mjere, često mu je uspijevalo tamo gdje se najmanje nadao. Čujoviću se u drugom predmetu sudi i zbog prevare iz 2006. godine kada je, prema stavu Tužilaštva, u nekoliko navrata, skinuo velike sume novca sa tuđih računa u inostranstvu, i na taj način oštetio banke za nekoliko miliona eura. 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Aleksandar Vapor
28.07.2017. 13:51

On je genijalac.Treba ga zaposliti u neko ministarstvo.

7
1
5 5sek
28.07.2017. 13:20

Pita li ga ko dje radi i kako je zaradio te pare daleko bilo

6
1
b barski
28.07.2017. 08:53

moze ovo da šplati jemsto ali prvo da dokaze porijeklo tih 230 000 ? alo jel realno ovo ??? odakle čovjeku pare neko isto iz kradje! stvarno smo banana država !!!

12
1