Crna hronika

U Bojovićevim vikendicama nađen arsenal oružja

Anđelki Bojović (66), majci Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihovom bratu od strica Matiji Bojoviću (35), osumnjičenima za pripremanje likvidacije Nikšićanina Ratka Koljenšića, sinoć je određeno zadržavanje do 72 sata.
U Bojovićevim vikendicama nađen arsenal oružja
Portal AnalitikaIzvor

Oni su oko 19 sati iz Centra bezbjednosti Nikšić privedeni u Više državno tužilaštvo, a saslušanje je trajalo do 23 sata. Nakon što su Anđelka i Matija Bojović iznijeli odbranu, njihovom advokatu Dragoljubu Đukanoviću uručeno je rješenje o zadržavanju. Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo - dogovor za izvršenje krivičnog djela pripremanje ubistva Koljenšića. „Slučajna posjeta“ Đukanovićev kolega, advokat Borivoje Borović, kazao je će Anđelka i Matija Bojović biti danas ponovo saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Nikšiću i u izjavi za  portal CdM istakao da za sada ne može da potvrdi informacije o snimcima koji su nađeni u Anđelkinom automobilu.  Inače, Borovića je juče mijenjao advokat Dragoljub Đukanović koji ga je uputio u sadržaj krivične prijave. -Moji branjenici su se sasvim slučajno našli u Nikšiću, radi proslave nekog događaja, a na Žabljaku imaju vikendicu gdje povremeno dolaze.

Kada su prolazili kroz Kličevo, Matija je Anđelki pokazao kuću gdje stanuje Koljenšić. Nju je interesovalo da to vidi i da vidi kako izgleda osoba koja je učestvovala u ubistvu Nikole Bojovića - kazao je Borović. Advokat tvrdi da je Bojović zbog toga fotografisala Koljenšića i da je „prijava potpuno prazna i banalna“.

Meta Prikupljeni dokazi koji potvrđuju logističku ulogu Bojovića u pripremi zločina. Iz policije je potvrđeno, među dokazima protiv Anđelke i Matije Bojovića su i fotografije kuće, snimljene sa više različitih pozicija. Na fotografijama se vide  vrata, prozori i balkoni, koji su, kako tvrde iz bezbjednosnih službi, fotografisani isključivo kao mjesta na kojima je žrtva mogla da se pojavi i bude laka meta za snajper. Za sada nije poznato kome su fotografije trebalo da budu uručene, ali crnogorska policija sa sigurnošću tvrdi da se Bojovići nijesu slučajno zadesili ispred Koljenšićeve kuće. Istražitelji vjeruju da su se pripremali za ovaj poduhvat. Prema podacia granične službe, Bojovići su u Crnu Goru ušli 21. jula preko  prelaza Ranče automobilom „panda“, beogradskih tablica, a iz zemlje su trebali da izađu kada prikupe sve potrebne podatke.

Pretresi na Žabljaku Policija je nakon hapšenja Anđelke i Matije Bojović pretresla dvije vikendice na Žabljaku koje su njihovo vlasništvo i zaplijenila veću količinu oružja, municije i eksploziva. U jednoj je pronađena veća količina detonatorskih kapisli, sedam metara štapina, više od 130 komada razne municije, okviri od automatske puške i bajonet. U drugoj vikendici pronađena je manja količina municije.

Do hapšenja je došlo je kada su Bojovići fotografisali kuću Koljenšića u naselju Kličevo.   Nakon privođenja, policija je pretresla kuću Matije Bojovića u Nikšiću gdje je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio veze. Istražitelji vjeruju da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbjednosnih službi da mu prijeti opasnost.

Sukobi Ratko Koljenšić je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića. Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz BMW-a iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega. Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Šaranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43) koji kontroliše „škaljarski klan“ iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Kao direktnog počinioca ubistva Nikole Bojovića Tužilaštvo je označilo Sašu Cvetanovića, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu. 

Pobjeda

Portal Analitika