Politika

Milo Đukanović: Uvijek ćemo se boriti da pobjeđujemo, pa i narednih 100 godina!

„Na parlamentarnim izborima 16. oktobra Danilovgrad je dao briljantan pečat pobjedi DPS na izborima koja je po svemu što smo vidjeli, po ambijentu u kojem je realizovana pobjeda, od istorijskog značaja za budućnost Crne Gore, kazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na sjednici Opštinskog odbora DPS Danilovgrad održanoj večeras i zahvalio članovima Opštinskog odbora i svim aktivistima stranke u Danilovgradu na ostvarenom rezultatu na tim izborima.
Milo Đukanović: Uvijek ćemo se boriti da pobjeđujemo, pa i narednih 100 godina!
Portal AnalitikaIzvor

„Na oktobarskim izborima ostvarili smo pobjedu koja je izuzetna, u nikad težim uslovima ostvarena, briljantna pobjeda crnogorske odlučnosti da brani svoju slobodu i da brani svoje pravo na svoj izbor. Nikada to naše pravo nije bilo tako napadnuto i ugroženo kao u oktobru. Naša politika bila je najbrutalnije napadnuta kada nam se željelo oduzeti pravo da upravljamo svojom budućnošću. Zlokoban naum je bio taj čin da se oduzme pravo na slobodu, naša država se tumačila kao glavno zlo, i tada bi drugi odlučivali o nama. Radi se o našoj brojnijoj slovenskoj pravoslavnoj braći koji vide da im se dogodilo glavno zlo jer je Crna Gora izmakla od njihove pretenzije da upravljaju nama. Mi ne želimo da bježimo od bilo koga, ne bježimo od sebe, ali smo u ovoj generaciji smogli snage za dvije velike istorijske pobjede. Jedna je da poslije 100 godina gubitka države obnovimo nezavisnost i izgradimo našu državnu kuću i mislim da to služi na čast ovim generacijama, jer ćemo sa više sigurnosti gledati na budućnost. Druga velika pobjeda je istorijski zaokret koji je napravila ova generacija ka zapadnom sistemu vrijednosti. Crna Gora je mnogo puta u istoriji željela da napravi taj zaokret i pokušavala da napravi taj pokret. Upravo ova generacija je smogla snage da kaže - ovo je naš interes. Naša budućnost je u Evropi, nismo željeli da autistično balkanski hodamo antievropskim bespućima. Nekada smo u Pariz, Rim, London putovali na par dana godišnje. Vrijeme je da pokušamo da učinimo Crnu Goru dijelom tog sistema vrijednosti i da tako živimo svakog dana u godini. Morali smo da otkrijemo gdje je bio defekt i šta je terapija.“

Đukanović je kazao da su politički protivnici DPS-a promašili temu kada govoreda se Crna Gora, članica NATO, priprema za rat.

„Mi smo taj zaokret napravili, i Crna Gora je danas članica NATO-a. Naši politički protivnici su promašili temu kada govore da se Crna Gora opredjeljuje za ovaj ili onaj savez. Nije nam namjera da ratujemo nego da budemo dio sistema vrijednosti. To je posljedica onoga što smo uradili u posljednih 20 godina i pod dirigentskom palicom Demokratske partije socijalista. Danas smo najbolja ekonomija na zapadnom Balkanu. '98. smo rekli ne želimo u rat protiv čitavog svijeta, ovo nije nas rat nego rat vođen izvan Crne Gore, to nije naš nacionalni interes. Artikulisali smo svoj nacionalni interes i po prvi put preskočili jedan rat umjesto da u njega uskočimo kada nam to nije bilo u interesu. Artikulisali smo novi pogled - nije važnije časno poginuti nego časno i dobro živjeti. Ne ulazimo u NATO da bismo ratovali nego se spremamo za ambijent gdje ćemo imati stabilnost i gdje se ukazuju potrebe da život u toj kući napravimo boljim“, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao i da smo put ka vrijednostima zapadnog svijeta već otpočeli i da mladi mogu da vide jasnu perspektivu crnogorskog društva.

„Mislim da ćemo se složiti da i najteži put, svaki takav put ima prvi korak. Mi smo taj korak napravili obnovom države i uvođenjem države u svijet zapadnih vrijednosti i da mlada generacija usvajajući nova znanja i zahtjeve života u ujedinjenoj Evropi obezbjeđuje bolji život“.

Đukanović je komentarisao ponašanje opozicionih partija nakon održavanja parlamentarnih izbora. Kazao je da su poraženi nastavili da opstrukcijom teže rušenju države Crne Gore.

„Nakon parlamentarnih izbora konkurencija, shvativši da je izgubila odsudnu bitku, stavila se na raspolaganje interesima druge države protiv svoje države. Pokušali su da opstrukcijom Parlamenta i institucija pokažu da je Crna Gora nesolidna država. Mi smo pokazali da Vlada obavlja svoj posao, da institucije rade svoj posao, da Skupština radi svoj posao.“

Đukanović je ponovio da je za Demokratsku partiju socijalista traženje ponavljanja izbora potpuno neprihvatljivo i da DPS neće podleći nikavim pritiscima i ultimatumima.

„Nikakvim ultimatumima nećemo podlijegati. Ponavljanje izbora je za nas potpuno neprihvatljivo. To bi značilo izlaženje u susret našim državnim neprijateljima. Kad su se brutalno umješali u pravo da biramo našu budućnost i pravo građana da slobodno biraju, nauk je da im to više nikada ne dozvolimo, a ne pravo na popravni prije izbora. Što se nas tiče, parlamentarni izbori će biti 2020. godine. U međuvremenu ćemo se baviti predsjedničkim i lokalnim izborima.“

Predsjednik DPS Milo Đukanović kazao je pred danilovgradskim Opštinskim odborom da je pred partijskim tijelima u narednom periodu važno da ostvarimo dobre rezultate na narednim izborima.

„Formalizovali smo članstvo u NATO, to je važan interes naše politike. U narednom periodu imamo dvije grupe zadataka. Jedno su lokalni izbori, gdje želimo da ostvarimo očekivane rezultate – a očekivani rezultati su da DPS sačuva vodeću poziciju na političkoj sceni. U nizu izbora koji slijede, DPS logično pretenduje da bude vodeća snaga i da sačuva svoj politički rejting.Drugi zadatak je da ostvarimo građanima ono što smo obećali kada je u pitanju razvoj države. To je najvažniji zadatak za Vladu, da obezbjeđuje dinamičan rast i razvoj i nova radna mjesta. Sve što smo započeli u toku mandata prethodne vlade, za ovoga mandata biće završeno – do maja 2019. autoput Podgorica – Kolašin, i prije toga regionalni put Berane – Kolašin, put Bijelo Polje - Pljevlja, podmorski kabl prema Italiji, zatim infrastruktura na Bjelasici investicije na Žabljaku, Porto Novom, Luštici – Vlada će na kraju 2019. imati pune ruke rezultata kojim će predstaviti kvalitet vršenja vlasti i politike DPS“, kazao je on.

Đukanović je govorio i o narednim lokalnim izborima koji će biti održani naredne godine u Danilovgradu.

„Ovo je skup pobjednika, zadovoljstvo je ovdje biti i pred ljudima koji su dali jako važan, dragocjen pečat našim pobjedama. Naša konkurencija se ujedinjuje u zavisti prema DPS. Nema veze nikakva ideologija. Ranije smo imali dilemu da li će SDP završiti u zagrljaju Nove srpske demokratije, pitali smo se je li to samo naša kritika, a sada imamo dokaze iz svih sredina. Oni su samo ujedinjeni protiv DPS. Zato treba da pobjeđujemo sa apsolutnom većinom, i da tako nastavimo sa odgovornom politikom prema građanima.“

Đukanović je kazao i da opozicija, za razliku od DPS, nema čime da se legitimiše pred biračima.

 „Čime se može legitimisati naša konkurencija, šta su uradili u životu? Mi imamo puno rezultata kojima se možemo legitimisati. Mislim da je jako važno pokazati da imamo kontinuitet vizije. Sada počinje novi posao. Da bi i dalje bili uspješni, moramo pokazati da znamo šta Danilovgradu treba u narednom periodu i da imamo ljude da realizuju tu viziju, kao što su bili spremni i do sada.“

Đukanović je istakao da je Danilovgrad uspješna priča u Crnoj Gori i da je ponosan na rezultate koji su ostvareni u ovoj Opštini u proteklom periodu.

„Na šta sam ja najvise ponosan u ovom gradu je što smo u datom trenutnku prepoznali da se Danilovgrad treba da se razvija kao poslovni centar. Razvili smo proizvodne ideje u Danilovgradu i to je karakteristika ovog grada i šansa za budućnost“, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da potenciranje dugog trajanja DPS-a na vlasti ne smatra problemom i da nas to neće pokolebati.

„To što slušamo buku svakog dana – to što smo dugo na vlasti? Je li problem što stalno pobjeđuete ili što stalno gubite? Nemamo problem sa tim i ne pada nam na pamet da se pomjeramo. Uvijek ćemo se boriti da pobjeđujemo, pa i narednih 100 godina!  Hoćemo li pobjeđivati zavisi samo od nas“, kazao je Đukanović.

Predsjednica Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Zorica Kovačević zahvalila je članovima Opštinskog odbora na postignutim rezultatima na parlamentarnim izborima u oktobru kada je Demokraktska partija socijalista u ovoj opštini samostalno osvojila ubjedljivu vlast, i na taj način omogućila nastavak uspješne realizacije politike DPS-a na lokalnom nivou u Danilovgradu. Ona je pozvala sve članove Opštinskoh odbora i mjesnih organizacija partije da se i u narednim ciklusima kao i do sada uključe u stvaranje pobjedničkog ambijenta po kome je Danilovgrad prepoznat.

Predsjednica Savjeta mladih DPS Danilovgrad Slađana Pavlović kazala je da su mladi u Danilovgradu kreatori izbornih pobjeda i da pružaju nepokolebljivu podršku predsjedniku Đukanoviću i Demokratskoj partiji socijalista. Ona je naglasila da su mladi u ovoj opštini aktivni učesnici u vlasti.

„Mladi su aktivni u političkom životu  i izvršnoj vlasti. Imamo značajan broj maldih u odborničkom klubu, mladi rade u mjesnim odborima. Unijeli smo energiju i želimo da afirmišemo ovaj grad i van granica Crne Gore. Uvijek se angažujemo sa istim ciljem, za dobrobit Danilovgrada i Crna Gore“, kazala je Pavlović.

Član Glavnog odbora DPS i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Brano Đuranović dao je osvrt na izborni program DPS na prethodnim lokalnim izborima u Danilovgradu i naveo projekte koje je DPS ponudio građanima i u svom mandatu ih i realizovao.

„Stopa nezaposlenosti u Danilovgradu je ispod državnog prosjeka, uz konstantno povećanje broja stanovnika. Po stepenu razvijenosti naša opština je iznad državnog prosjeka. Obavijestio bih prisutne da je na današnji dan 15 miliona eura investicija u proizvodnji u Danilovgradu. Realizovali smo i brojne značajne projekte:  put Sekulići – Ždrebaonik, put Bogetići – Glava Zete  sada je regionalna saobraćajnica, uradili smo rekonstrukciju mosta na Dobrom Polju, rekonstruisali Trg golootočkih žrtava, uradili detaljni urbanistički plan Danilovgrada, DUP Centar, DUP Spuž, DUP Ostrog – Glava Zete, brojne lokalne vodovode, crpnu stanicu, vodovod Pavkovići u dužini od 8,5km, promijenili više od 180 trafo stanica na teritoriji Opštine. I dalje vodimo računa o našim mladima – Opština izdvaja sredstva za 40 stipendista. Dajemo subvencije poljoprivrednicima, obezbijedili smo besplatne solarne uređaje jednom broju seoskih domaćinstava, a posebno – unaprijedili smo poslovni ambijent smanjenjem komunalija i brzom i efikasnom administracijom. Takođe smo značajna sredstva povukli i preko IPA fondova - 11,5 miliona eura obezbijedili smo kroz evropske fondove“, naglasio je Đuranović.

Đuranović je kazao da su brojni projketi u toku realizacije.

„2,9 miliona eura uložićemo u kanalizacionu mrežu, i za prečišćavanje otpadnih voda. U toku je uređenje obale Zete, rekonstrukcija pomoćnog terena „FK Iskra“, izgradnja vodovoda Bandići – Komani, sanacija gradskog mosta...“.

Đuranović je istakao da su u toku ovog mandata lokalne vlasti na čelu sa DPS-om realizovani i brojni projekti koji nisu bili dio izbornog programa. „To je rekonstrukcija sprata Centra za kulturu, rekonstrukcija dječjeg vrtića, rekonstrukcija stadiona, realizacija projekta energetske efikasnosti u Gimnaziji, stvarili uslove za otvaranje novih radnih mjesta u Danilovgradu. Takođe, kroz projekte Investiciono-razvojnog fonda uloženo je 2,9 miliona eura, a takođe i značajna sredstva kroz projekte MIDAS i IPARD“, zaključio je on.

Portal Analitika

Komentari (21)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L Ledena Kraljica
28.07.2017. 12:41

Danilovgradom rukovodi sjajan tim ljudi. Tako treba da bude i dalje. Mladi Danilovgrada su ponosni jer su dio sredine u kojoj lokalna uprava najveci dio paznje poklanja upravo njima i na taj nacin ih podstice na dalji rad, na postizanje uspjeha. Na taj nacin, afirmisanjem mladih ljudi, Danilovgrad ima zagarantovanu buducnost! Sigurnim korakom!

13
0
S Sigurnim korakom....
28.07.2017. 18:15

..putovima RADIJATORSKE FABRIKE-DANILOVGRAD..OJ HA..?

0
4
G Goran
28.07.2017. 11:37

Zašto se toliko spominje SDP, zašto vam je ova partija trn u oku. Čas govorite da SDP nema kapaciteta za izbore, čas ih napadate kao najveće protivnike. To radite zato što znate da jedino oni njeguju istinske vrijednosti građanske Crne Gore i da su jedini uspjeli da ukažu i da djelom spriječe nove namete na budžet građana.

1
11
J John Snow
28.07.2017. 11:36

Nemoj te molimo vas toliko odgovornu politiku da vodite prema gradjanima. Ukopaste nas. I manite se vise SDP-a, davno su vas napustili.

5
10
C Cetash
28.07.2017. 11:31

Zašto toliki kompleksi od SDP-a? Vjerovatno zato što ga danas podržavaju hiljade pristalica nekadašnjeg LSCG i što je jasno da će SDP smijeniti DPS poslije 30 godina ovakve jadne vlasti.

10
9
F FreeMontenegro
28.07.2017. 15:27

varas se...pola moje familija je glasalo nekad za liberale od kojih je jedino moja majka jednom samo glasala za sdp i zestoko se pokajala. ranja je ugasio i unistio sdp...njih niko vise ne podrzava cak ni unutar partije...pitaj dragisu burzana....

5
0
D Danilovgrađanin
28.07.2017. 11:17

Rukovodstvo Danilovgrada radi odličan posao, čime su u potpunosti opravdali to što ih je narod prepoznao kao nekoga ko treba da upravlja našim gradom. Najviše me raduje to što se vodi računa o mladima i što se mladi stimulišu na razne načine, kako bi postizali što bolje rezultate.

11
0
A Analiticar
28.07.2017. 10:29

Nije slučajno što je Milo izabrao Danilovgrad da krene u novu pobjedničku kampanju, uslijed niza lokalnih i predsjedničkih izbora koji nas očekuju do sredine naredne godine. Počeo je odbora koji ostvaruje najbolje rezultate.

6
12
P Počeo je od odbora...
28.07.2017. 11:54

..u kojega se siplje-ka u vreću brez dna.....?! Srećan ti bio povratak-Analitičaru.. na ovaj Portal? A đe bi do sad kumim te svetijem Tripunom..zaštitnikom zaljubljenih-u svoju domovinu-poput tebe dragi Analitičaru...?

0
10
A Analitičar
28.07.2017. 11:56

Samo sam konstatovao da DPS u Danilovgradu, opštini srednje veličine za naše prilike, u središnjem dijelu Crne Gore sa dominantnim pravoslavnim stanovništvom, u kontinuitetu ostvaruje odlične rezultate.

7
0
S Svak se češe đe ga Srbi...
28.07.2017. 11:56

...PA i TI Analitičaru UŽDI-i ČEŠI SE ĐE TE zaSRBI...-dominantno pravoslavni..?

2
2
C CRNA GORA NA JEVROPSKOM..
28.07.2017. 10:19

...PUTU I U NAREDNIH STO GODINA-KA ONIJE OD 1918 DO 2018.GODINE? NO,MENE NEŠTO DRUGO-giliće..znali se jel ova nova zifra " i unarednih 100 godina"-znači valorizacija-ili dopisivanje godina-produžetak godina života "patera nacije i patrije sa 80 na 100.godina"? Riječi prijetnje-PATERA..su ohrabrujuće-u odnosu na one sa MITINGA-1996 u Sporcki centar Morača-na predizborni skup...kad Momir reče-diveći se sebi i svojoj "kadrovskoj poilitici":..." Ja neznam odakle ovoliko snage i moći u OVOM MLADOM ČOEKU čuči-stoji ka no klisurine"..? A potom "mladi čovjek" uzvrati-dopuni-zaprijeti...:" VLADAĆEMO I DALJE SVE 2042 DRUGE..?! To mi tader promače-ali mi se vrnu u moždane-pa skontah,teke,jutros...da će te godine PATER napuniti 80 godina-i nestati sa političke scene male-tader...? Što bi rekli stari ljudi.."Nije Mate zate matematika-no Mate motika moj lipi.."? Pa ,bogu vala..popravi nam-naciji raspoloženje..za period valorizacije-od 100 godina oliti sve do 2117.godine-ONOME KO DOČEKA..?

0
13
U UGRABI LI GA SOKOLE...
28.07.2017. 18:19

...POD ŠIFROM "-9"...ONO -ONOME KO DOČEKA?

0
2
L Lav
28.07.2017. 10:17

Opoziciona politicka scena u Crnoj Gori je takva kakva je. Voljeli bi mi jacu i kvalitetniju opoziciju..dosadilo nam je da se nosimo s onima koji nam nijesu ni po cemu konkurencija.. Valjda ce u naredne 100 godina da se pojavi neko sa kim cemo odigrati dobru politicku utakmicu. Zasto da odustanemo od vlasti ako smo najbolji??? I ako pobjeđujemo?? Ne znam na osnovu čega...

7
2
E E_VIVA
28.07.2017. 09:02

Danilovgradski odbor je najbolji i ima konstantno najbolje rezultate. Bravo Danilovgradjani! Bravo za privrednike koje privlacite. Vazda ste bili no 1. I bicete i narednih 100 godina kako rece Milo. Milo - ne moze ti niko nista!!!

21
10
C CRNA GORA NA JEVROPSKOM..
28.07.2017. 10:28

...PUTU..a Danilovgrad se i dalje grije -ekološki-na RADIJATORE PROIZVEDENE U FABRIKU RADIATORA-DANILOVGRAD...I JEDU EKOLOŠKU RANU SA PJEŠIVAČKO BJELOPAVLIĆIH POLJA I FARME SPUŽ..? Pozdrav iz Ljututuka-Donjije Martinića-sa obala reke Zete...?

4
13
V Veseli
27.07.2017. 23:07

Ovoliki tekst sa sjednice opstinske organizacije?! Da je Tesla drzao govor pa je mnogo

21
33
S Sajo
28.07.2017. 08:15

@Veseli - Nesto ne djelujes veselo?

18
4
M Milo kralj
28.07.2017. 08:34

Za balkanske politicare je britva, a i Tesla!

22
4
M MNE
28.07.2017. 15:49

Ne prođe dan da se ovoliki tekst ne objavi o aktivnostima Pipuna, A. Vučića, Meda, Noleta čuvenoga tenisera, vojvode Mandića, Amfilohija iz sekte SPC itd... sve najgorih mrzitelja Crne Gore, a tebe muči što se najjači političar u CG oglasio jednom u mjesec? Veseli znam da si tužan zbog delfina, ali ipak daj malo realnosti.

8
1