Zanimljivosti

Coca-Cola doživjela veliki krah

Kompanija Coca-Cola je zabilježila oštar pad neto dobiti od 60,2 odsto na 1,4 milijarde USD u drugom kvartalu ove godine.
Coca-Cola doživjela veliki krah
Portal AnalitikaIzvor

Prihodi kompanije su istovremeno pali 16 odsto na 9,7 milijardi USD, prenosi Tanjug.

Sunovrat poslovnih rezultata je posljedica rashoda od 653 miliona USD vezanih za prodaju punionica u Sjevernoj Americi, budući da se kompanija okreće širenju ponude negaziranih napitaka i onih sa minimalnim sadržajem šećera zbog splašnjavanja tražnje za slatkim sokovima.

Obim prodaje je porastao u tri od četiri kategorije napitaka: sokovi, mlečni proizvodi i biljni napici, zatim voda, obogaćena voda i sportski napici i na kraju čaj i kafa.

Kod gaziranih napitaka je obim prodaje stagnirao.

Iz menadžmenta su kazali da Coca-Cola sada ulaže napore da zadovolji tražnju potrošača za nezaslađenim napicima i zdravijim proizvodima.

Prodaja Coca-Cole Zero Sugar zabilježila je snažan rast u Evropi, na Bliskom istoku, u Africi i Latinskoj Americi.

Kompanija je lansirala nove sokove od pomorandže u Kini i povećala zastupljenost svojih gustih i premijum sokova pod brendom Inbocent u zapadnoj Evropi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.