Politika

Radonjić: Kovačević vrši politički pritisak

Navodno podnošenje krivične prijave za navodno lažno prijavljivanje koje je Zorica Kovačević podnijela protiv mene doživljavam kao politički pritisak na tužilaštvo kojim se želi uticati na postupanje tužilaštva u slučaju „Penzionerska zgrada“, izjavio je predsjednik Odbora Glavnog grada Demosa Goran Radonjić.
Radonjić: Kovačević vrši politički pritisak
Portal AnalitikaIzvor

Postupak u vezi sa krivičnom prijavom povodom slučaja „Penzionerska zgrada“, a protiv, između ostalih, Zorice Kovačević, još je u toku. Medijima je saopšteno da je Demos a Vrhovnom državnom tužilaštvu predao pritužbu sa zahtjevom za preispitivanje rješenja koje je donijelo Specijalno tužilaštvo.

On smatra da o bespredmetnosti prijave koju je navodno podnijela gđa Kovačević, i o namjeri da se utiče na tužilaštvo govori i to što se ta navodna prijava podnosi organu koje se indirektno već odredilo o toj stvari.

“Naime, da postoje indicije kako se radi o lažnom prijavljivanju, tužilaštvo bi već reagovalo, jer smo prijavu povodom slučaja „Penzionerska zgrada“ i predali toj instituciji”, kazao je on.

Dodaje da nije nevažno ni vrijeme u kome se javlja aktivnost gđe Kovačević, što joj daje i nove dimenzije. “Pa i zbog toga, drago mi je što se ta prijava pojavljuje u trenutku kada sam lično, a i Odbor Glavnog grada Demosa, na meti mnogih. To nas, kao ni mnogo toga drugog što se radi protiv nas, neće obeshrabriti u borbi za pravedno društvo, naprotiv”, poručuje Radonjić.

 

Portal Analitika