Društvo

Održan sastanak povodom izrade sistema za praćenje finansiranja partija i izbornih kampanja

U cilju unapređenja procesa kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, predstavnici Agencije za sprječavanje korupcije i eksperti Savjeta Evrope održali su dvodnevni radni sastanak pod nazivom “Izrada sistema praćenja primjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja”.
Održan sastanak povodom izrade sistema za praćenje finansiranja partija i izbornih kampanja
Portal AnalitikaIzvor

Cilj sastanka, koji je održan 25. i 26. jula 2017. godine, je detaljno definisanje IT rješenja za praćenje primjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Nakon sprovedenih konsultacija, eksperti SE i Agencije će razviti prijedlog projekta za izradu softverskog rješenja i baze podataka za redovno prikupljanje, čuvanje i objavljivanje, odnosno analizu podataka koji proizilaze iz nadzora i kontrole poštovanja primjene tog Zakona od strane organa vlasti i političkih subjekata koje sprovodi Agencija, posebno u vrijeme izborne kampanje. 

Planirano je da baza podataka doprinese unapređenju upravljanja procesom kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja od strane ASK, kao i unapređenju transparentnosti procesa kontrole finansiranja političkih subjekata za potrebe opšte javnosti.

Aktivnosti na izradi baze podataka su dio Projekta borbe protiv ekonomskog kriminala u Crnoj Gori, čiji je ključni korisnik Agencija za sprječavanje korupcije, a koji se sprovodi u okviru Horizontalnog programa Savjeta Evrope i EU za Zapadni Balkan i Tursku. 

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.