Društvo

Ministar odbrane Bošković sastao se sa princem Nikolom Petrovićem-Njegošem

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa Njegovim Kraljevskim Visočanstvom princem Nikolom Petrovićem-Njegošem koji prvi put boravi u posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.
Ministar odbrane Bošković sastao se sa princem Nikolom Petrovićem-Njegošem
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Bošković zahvalio se princu na posjeti i na svemu onome što radi u cilju promocije Crne Gore i njenih interesa. ,,Poznata je duga tradicija crnogorske vojske, poznata je duga vezanost između dinastije Petrović-Njegoš i Vojske Crne Gore u svim iskušenjima kroz koje je Crne Gora prolazila u svom odrastanju, stvaranju i državotvornosti i na taj način današnja posjeta dobija još više na značaju“, kazao je ministar.

Bošković je upoznao princa sa reformama koje je Vojska Crne Gore sprovela tokom procesa evroatlanstkih integracija, istakavši značaj uključivanja Crne Gore u najmoćniju političko-vojnu alijansu kakav je Sjeveroatlantski savez, naglasivši da je time Crna Gora preuzela veću obavezu širenja mira i stabilnosti u reagionu Zapadnog Balkana pa i šire.

Princ Petrović-Njegoš izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je ostvaren u okviru sistema odbrane u prethodnom periodu. Uvazavajući savremene društvene tokove, princ je naglasio značaj Vojske u pomoći cjelokupnom crnogorskom društvu, posebno apostrofirajući njenu ulogu u gašenju nedavnih požara. Informisao je ministra o svojim aktivnostima u Francuskoj, o mogućnostima ostvarivanja saradnje Ministrstva odbrane i Vojska Crne Gore sa akademijom Sen Sir (Saint-Cyr), kao i o radu Fondacije Petrović-Njegoš.

Princ Petrović-Njegoš sastao se i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore general-pukovnikom Ljubišom Jokićem koji ga je upoznao sa organizacijom Vojske i njenim zadacima, nakon čega je posjetio kasarnu ,,Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Portal Analitika