Protokol

Darmanović primio novoimenovanu ambasadorku Austrije Anu Janković

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Republike Austrije Anu Janković.
Darmanović primio novoimenovanu ambasadorku Austrije Anu Janković
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je poželio uspješno obavljanje diplomatske misije ambasadorki Janković, ukazavši na tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Austrije.

Zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Austrija pruža našoj zemlji u oblasti EU integracija, od samog početka reformskih i integracionih procesa i ukazao na značaj nastavka angažovanog odnosa Austrije na planu podrške svim državama regiona na putu ka EU, podsjetiviši da se regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi svrstavaju među ključne strateške prioritete vanjske politike Crne Gore.

Ambasadorka Janković se saglasila da su odnosi dvije države dobri  i prijateljski , te naglasila da će Austrija i nadalje snažno podržavati evropske integracije Crne Gore, prepoznajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će odnosi dvije države nastaviti da se razvijaju kroz jačanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, posebno u oblasti ekonomije.

 

Portal Analitika