Finansije

Ulaganja u upravljanje otpadom viša od četiri miliona eura

Investiciona ulaganja u upravljanje otpadom u 2016. godini iznose 4.099.719,34 eura, navedeno je u Izvještaju o sprovođenju plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom u Glavnom gradu za 2016. godinu koji će se sjutra naći pred odbornicima u Skupštini Glavnog grada.
Ulaganja u upravljanje otpadom viša od četiri miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

U izvještaju se navodi da je Čistoća d.o.o. za nabavku vozila, opreme, izgradnju infrastrukturnih komunalnih objekata po ovom osnovu uložila 1.037.046,17 eura. Iz tih sredstava su, između ostalog,  stavljena u funciju dva reciklažna dvorišta – jedno na Zlatici a drugo u Donjoj Gorici. Takođe je ugrađeno 20 podzemnih kontejnera.

U Deponiji d.o.o. realizovani su radovi na izgradnji treće sanitarne kade čija je vrijednost investicije iznosila 1.195.645,24 eura

Dakle, ukupno je u upravljanje otpadom u Glavnom gradu u 2016. godini uloženo 2.232.691,34 eura, navodi se u Izvještaju. Pored toga, postrojenje za tretman otcjednih voda koje je izgrađeno na deponiji Livade iz kreditnih sredstava predstavlja investiciju od 1.867.028,00 eura, što sve ukupno premašuje cifru od četiri miliona eura. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.