Kultura

Ansambl "Crystal Strings" u Luštica Bay

Ansambl „Crystal Strings“ koji inače nastupa u pratećim programima XVI KotorArt Don Brankovih dana muzike održaće koncert u kompleksu Luštica Bay, u petak 28. jula u 20.30 časova.
Ansambl "Crystal Strings" u Luštica Bay
Portal AnalitikaIzvor

„Koncert je rezultat, sada već tradicionalne saradnje Luštica Bay-a i internacionalnog festivala KotorArt tokom koje se dio programa ovog renomiranog festivala odvija u našem Marina naselju, na zadovoljstvo i naših stanovnika, ali i njihovih gostiju, posjetilaca i partnera kompanije. Na ovaj način Luštica Bay se pozicionira ne samo kao luksuzna turističja destinacija već i kao mjesto održavanja kvalitetnih umjetničkih dešavanja. Naši napori u tom smislu idu i dalje, jer podržavamo,  pored KotorArta, i dva velika festivala u Tivtu i Herceg Novom – pozorišni festival Purgatorije i internacionalni festival opere – Operosa“, saopštila je Slavica Milić, marketing menadžerka Luštica Development.

Ansambl Crystal Strings je nastao prije dvije godine kao inicijativa studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i bivših učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji. Ovaj ansambl je u prvobitnom sastavu bio gudački kvartet, a zatim je napravljen još jedan sastav kome se pridružio talentovani gitarista. Repertoar ovog ansambla je veoma raznovrstan, a na njemu se nalazi oko 100 numera klasične, filmske i pop/rock muzike. Pored virtuoznosti, sastav posjeduje neponovljivi šarm i specifičnu energiju i svojim izvođenjima poznatih melodija slušaocima mami osmijehe i stvara dobro raspoloženje.

Vodeći članovi ansambla su Slađan Cvejić, Strahinja Radović i Milan Milanović.

Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućiće posjetiocima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.

kristalstrings

BIOGRAFIJE

Slađan Cvejić, rođen 23.07.1993. godine u Kruševcu. Niže i srednje muzičko obrazovanje stekao u Školi za muzičke talente u Ćupriji u klasi prof. Ljiljane Ranković. Nastupao je na raznim takmičenjima i festivalima kao solista i kao član kamernih ansambala i osvajao visoke nagrade među kojima su najznačajnije dva puta prve nagrade sa gudačkim kvartetom, sa zvanjem laureat iz 2010. godine – na Republičkom takmičenju i na Međunarodnom takmičenju  ,,Davorin Jenko” u Beogradu. Gudački kvartet čiji je bio član je 2012. izabran da predstavlja FMU na festivalu ,,Nei Suoni dei Luoghi” u Italiji. Osnovne i master studije završio je na solo odsijeku za violinu u klasi prof. Ljubomira Mihailovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pored violine svira i kontrabas, trenutno na drugoj godini osnovnih studija na FILUM-u u Kragujevcu u klasi prof. Srđana Stošića. U toku studija nastupao je u raznim orkestrima kao što su, Simfonijski orkestar RTS-a, Crnogorski simfonijski orkestar, Kamerni orkestar Orfej, Kamerni orkestar Metamorfozis, Kamerni orkestar Šlezinger, Kamerata Pančevo.

Strahinja Radović, rođen 18.09.1995. godine u Jagodini. Završio je Osnovnu školu  17. oktobar u Jagodini, i upisuje gimnaziju 2011. godine. Posle dvije godine se prebacuje u Valjevsku gimnaziju gdje i završava. Tokom srednje škole u Valjevu i Jagodini član je nekoliko bendova sa kojima nastupa po Srbiji svirajući gitaru. Upisuje Pravni fakultet u Beogradu 2015. godine ali napušta posle izvjesnog vremena jer počinje da se bavi profesionalno muzikom, nastupajući u zemlji i inostranstvu.

Milan Milanović je rođen 18.05.1992. u Zaječaru. Niže i srednje muzičko obrazovanje zavrišo u Školi za muzičke talente u Ćupriji 2011. godine sa odličnim uspehom. Iste godine upisao je Akademiju umjetnosi u Novom Sadu. Završio je osnovne studije i trenutno je na master studijama na solo odsijeku za violinu na istom fakultetu. Nastupao je kao član orkestra Kamerata Akademika. Paralelno sa studijama radi i kao profesor violine u muzičkoj školi Stevan Hristić u Bačkoj Palanci.

Portal Analitika