Abiznis

DRI dala negativno mišljenje: Ofrlje dijelili pare

DRI je dala negativno mišljenje na izvještaj Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću jer nije uskladila finansijske i poslovne aktivnosti sa zakonom. DRI je zbog toga dala niz preporuka Komisiji.
DRI dala negativno mišljenje: Ofrlje dijelili pare
Portal AnalitikaIzvor

U izvještaju koji su sačinili senatori dr Milan Dabović i Zoran Jelić navodi se, uz pozivanje da se radi o podacima Uprave za igre na sreću, da je prihod po osnovu koncesija na igre na sreću u 2016. bio 10,8 miliona eura.

U izvještaju revizije se kaže da uvidom u zbirne bodovne liste Komisije, objavljene na sajtu Ministarstva finansija, nije moguće utvrditi koji je broj bodova granica između prihvaćenih i odbijenih planova i programa NVO.

- Nije utvrđen potreban broj bodova za prihvatanje planova i programa po pojedinim oblastima. Uvidom u pojedinačne bodovne liste utvrđeno je da nijesu uneseni komentari za dobre strane, nedostaci i zaključci – preporuke stručnjaka, kako bi se objasnio dodijeljeni broj bodova - ističe se u izvještaju.

Revizijom je utvrđeno da NVO nijesu u potpunosti prenesena sredstva za sufinansiranje planova i programa, odobrena odlukom o raspodjeli za 2015, ali i po odlukama iz prethodnog perioda.

- Rezervisana sredstva na računu kod CKB-a od 227.697 eura nijesu prenesena NVO, što nije u skladu s Uredbom o kriterijumima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara - navodi se u izvještaju i podsjeća da je ugovorima utvrđeno da je korisnik sredstava dužan realizovati plan i program u roku od 12 mjeseci.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Š Šetac
27.07.2017. 07:35

Šta znači OFRLJE?

3
0