Crna hronika

Roganović htio da se osveti, ubice ga preduhitrile

Novljanin Niko Roganović (66), otac Duška Roganovića, ubijen je u srijedu u 1:20 sati u blizini kuće u naselju Dubrava u Herceg Novom.
Roganović htio da se osveti, ubice ga preduhitrile
Portal AnalitikaIzvor

Do zaključenja Pobjedinog današnjeg broja, osumnjičeni za ovaj zločin nijesu uhapšeni, ali su istražitelji gotovo sigurni da znaju motiv za organizovanje sačekuše u kojoj je likvidiran Roganović.

Istraga ukazuje da su ubice znale kretanje žrtve, da su je pratili duže i da su pažljivo pripremale zločin. Istražitelji sumnjaju da je uključeno više osoba i da se radi o organizovanoj grupi. Niko Roganović je ubijen na tridesetak metara od kuće u Ulici Spasića i Mašere.

Dvojica maskiranih napadača su ga čekala na skretanju, kada je iz Herceg Novog išao u naselje Dubrava. Izabrali su mračno mjesto, gdje je zbog uskog puta Roganović morao da uspori vožnju i ispalili više hitaca iz pištolja u njega.

Kuća u kojoj je Roganović boravio pokrivena je video-nadzorom, ali su to ubice očito znale i nijesu se približavale, tako da snimci sa kamera teško da mogu pomoći u istrazi. Prema saznanjima Pobjede, crnogorski inspektori sada vode istragu u dva pravca. Niko Roganović je važio za osobu blisku kavačkom klanu, koji je u višegodišnjem sukobu sa škaljarcima. Istovremeno, Roganović je imao kontakte sa osobama van Crne Gore koje su identifikovane u kriminalnim dosijeima susjednih država.

Kao čovjek koji je godinama držao lokale u Crnoj Gori i bavio se raznim biznisima sa one strane zakona, Roganović je ostvario prijateljstva sa mnogo osoba, iz svijeta kriminala ali i javnog života, pa je bio vrlo ,,jak igrač“ koji, kako su govorili, ,,može mnogo toga da završi svuda po Crnoj Gori“. 

Kada je krajem aprila u podmetnutoj eksploziji u blizini autobuske stanice u Hrceg Novom teško ranjen njegov sin Duško, Niko Roganović nije želio da istragu prepusti samo policijskom timu. Kako saznajemo iz više izvora iz bezbjednosnih službi, Roganović je skoro dva mjeseca vodio privatnu istragu, paralelno sa policijom i tužilaštvom, kako bi došao do informacije ko jepokušao da ubije njegovog sina.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, Niko Roganović je konačno došao do određenih saznanja, suzio krug sumnjivih, i bio riješen da se upusti u osvetu. Te su informacije, kako tvrde naši sagovornici, očito vodile do naručioca likvidacije.

Zato u istražnom timu smatraju da je sinoćna sačekuša u kojoj je likvidiran Roganović nastavak obračuna kriminalnih klanova, u kom nema poštede ni za jednog člana zavađenih mafijaških porodica.  

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika