Politika

Jokovića podržavaju svi veći odbori SNP-a

Oponenti odlazećeg predsjednika Socijalističke narodne partije Srđana Milića demantovali su nalaze centrale stranke, po kojima najviše predloga za predsjednika te partije ima bivša poslanica iz Bara Snežana Jonica. To je Pobjedi saopšteno u ime sedamdeset članova Glavnog odbora SNP-a.
Jokovića podržavaju svi veći odbori SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

- Nalazi koje potura centrala, da Snežana Jonica ima najviše predloga, klasično su dezinformisanje i spinovanje javnosti i apsolutno ne odgovaraju realnom stanju na terenu. Po našim nalazima, svi veći odbori: podgorički, nikšićki, bjelopoljski, beranski, mojkovački, ulcinjski, pljevaljski, plavski, podržavaju većinski kandidaturu člana GO iz Plužina Vladimira Jokovića. Ostali, manji odbori, su podijeljeni i ne zna se koga jasno podržavaju, saopštili su Pobjedi članovi GO SNP-a.

Podgorica daje 88 delegata, Nikšić 26, Pljevlja 18, Herceg Novi 16, Berane 30, Plav tri, Mojkovac sedam. To znači da kontrola nad tim odborima donosi startnu prednost kandidatu koji obezbijedi podršku.

O budućem predsjedniku SNP-a odlučiće 310 delegata i 153 člana Glavnog odbora gdje Joković, uz podršku Dragoslava Šćekića, računa najmanje na polovinu članova Odbora.

Informacija da ubjedljivo najviše predloga za predsjednika SNP-a ima Snežana Jonica, koju su kandidovali članovi mjesnih odbora te stranke, u svim gradovima u Crnoj Gori za oponente Srđana Milića ne predstavlja signal da bivša poslanica iz Bara ima većinu na kongresu.

- To što u mjesnim odborima neko podržava Jonicu ili je predlaže za predsjednika SNPa ne znači ništa. Odluku o predsjedniku donose delegati na kongresu koje biraju odbori. Preko 80 odsto odbora podržava kandidaturu Jokovića - rekao je izvor Pobjede.

Opširnije u Pobjedi...

Foto: In4s.net

Portal Analitika