Društvo

Nikšić dobio Ulicu crnogorsko-mađarskog prijateljstva

Kao znak potvrde dugogodišnjih odnosa Crne Gore i Republike Mađarske, koja je kroz svoje djelovanje postala važan činilac brojnih društvenih, privrednih i kulturnih događaja, odbornici SO Nikšić izglasali su inicijativu da se jednoj od ulica bez naziva u Nikšiću dodijeli naziv Ulica crnogorsko-mađarskog prijateljstva.
Nikšić dobio Ulicu crnogorsko-mađarskog prijateljstva
Portal AnalitikaIzvor

Ovom odlukom, ulici na području Mjesne zajednice Rudo Polje, koja se prostire od raskrsnice Kosovske ulice i ulice Serdara Šćepana kroz kvart pored zgrade Inđije (obuhvatajući oba kraka oko zgrade) i dalje pored JU OŠ „Luka Simonović“ do Ulice Nikole Tesle, ukupne dužine 430 metara, određuje se naziv Ulica crnogorsko-mađarskog prijateljstva.

Predlagač je bila potpredsjednica opštine za kulturu i turizam, Sonja Nikčević.  (Onogošt)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I Istorijiski bi bio pitkije..
30.07.2017. 10:11

..nazvati neki trg u Nikšuću "Trgom tursko crnogorskog-od iskona-prijateljstva"-s'kovanog na Vučijem Dolu-a potkovanim u Žljezaru "Boris Kidrč"-u Rudo Polje...e bome eee??? Care,Care od Junaka-koliko je ura-znaš li u tvoje Nikšiće pod bedeme oburdane...?

0
0
! !
27.07.2017. 02:00

Bravo, Madjarska se dokazala kao prijatelj u bar zadnjih 15-tak godina.

0
0