Društvo

Otvara se prvi američki koledž u Crnoj Gori

Predsjednik Univerziteta Mediteran, dr Duško Knežević, potpisao je Memorandum o saradnji sa predsjednikom Girne American University sa Kipra dr Serhatom Akpinarom, kojim je predviđeno osnivanje Američkog koledža u okviru Univerziteta Mediteran u Podgorici.
Otvara se prvi američki koledž u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Knežević se sastao sa dr Akpinarom, osnivačem i vlasnikom prestižnog Univerziteta čiji kampus na Kipru pohađa oko 20.000 studenata.

Plan je da se realizuju internacionalne studije u skladu sa najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima i po programima priznatim u američkom obrazovnom sistemu. U toku je priprema strategije osnivanja i razvoja prvog Američkog koledža u Crnoj Gori koji će omogućiti nove opcije crnogorskim studentima, ali i pozicioniranje Univerziteta Mediteran i Crne Gore kao međunarodnog obrazovnog centra.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje dvije visokoobrazovne institucije u razmjeni studenata i nastavnog osoblja, realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, organizaciji naučnih skupova i konferencija.

Girne American University, osnovan 1985. godine, danas  ima svoje organizacione jedinice u sto tri zemlje na tri kontinenta. U sastav univerziteta ulazi deset fakulteta i deset akademija/škola koje se,  nalaze među najbolje rangiranim visokoobrazovnim institucijama na svijetu. Fakulteti koji ulaze u sastav Univerziteta su akreditovani od strane IACBE, ASIIN, EUR-ACE, EDEXCEL, EAQUALS, UNWTO I drugih renomiranih međunarodnih institucija I organizacija.

U delegaciji sa predsjednikom Univerziteta Mediteran bili su i doc. dr Andjela Jaksic Stojanović, dekan Fakulteta vizualnih umjetnosti, i Petar Gazivoda, član borda Atlas Grupe .

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.