Politika

Brajović: Kolegijum osudio nedostojno ponašanje poslanika DF-a, mijenjati Poslovnik

Kolegijum predsjednika parlamenta najoštrije je osudio ponašanje poslanika Demokratskog fronta (DF) koje je, kako je saopštio predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, dodatno ukazalo na potrebu izmjene Poslovnika.
Brajović: Kolegijum osudio nedostojno ponašanje poslanika DF-a, mijenjati Poslovnik
Portal AnalitikaIzvor

„Nijesam neko ko misli da se dodatnim sankcijama treba uređivati ponašanje poslanika, ali zaista mislim da je ono ponovljeno jučerašnje ponašanje i vrijeđanje dodatno pokazalo da treba da pristupimo izmjenama Poslovnika kako su predložene“, kazao je Brajović na početku sjednice Skupštine.

On se, dodao je, nada da će u punom sastavu razgovarati i o detaljnim izmjenama Poslovnika kad za to dođe vrijeme, da bi iz iskustva unaprjeđivali rad, uključujući zamjerke koje su primijetili na dosadašnji rad u parlamentu.

U dnevni red sjednice parlamenta je, glasovima vladajuće koalicije, uvršteno izjašnjavanje o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a, Milanu Kneževiću, Marini Jočić, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću, kao i izmjene Poslovnika.

„Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, na danas održanoj sjednici najoštrije je osudio jučerašnje ponašanje poslanika DF-a tokom sjednice Administrativnog odbora. Tim povodom, izraženo je žaljenje zbog ponovnih incidenata, koji imaju za cilj urušavanje digniteta crnogorskog parlamenta“, saopšteno je iz Skupštine.

Članovi kolegijuma, kako je saopšteno, saglasili su se da su u istoriji crnogorskog parlamentarizma rijetki slučajevi nedostojnog i neodgovornog ponašanja poslanika, kojima je ponovo povrijeđeno dostojanstvo i ugled Skupštine Crne Gore i građana koji su ih birali.

„Istaknuto je da se izgredi u Skupštini ne mogu podvesti pod slučajne incidente, kao i da crnogorska javnost ne smije dobijati poruku da su vandalizam i rušenje ugleda legitiman oblik ponašanja i političkog djelovanja“, navedeno je u saopštenju.

Kolegijum predsjednika pozvao je sve poslaničke klubove formirane u Skupštini da se izjasne o „nemilim scenama i napadima na poslanike i time pošalju jasnu poruku građanima Crne Gore da osuđuju skandalozne postupke nasilnih poslanika, kako ih svojim ćutanjem ne bi podržavali“.

Mina

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.