Abiznis

Imovina Brodogradilišta na prodaju

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je danas novi tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 5,2 miliona EUR.
Imovina Brodogradilišta na prodaju
Portal AnalitikaIzvor

Na prodaju su ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,9 hiljada EUR, odnosno 393 hiljade EUR.

Prodaje se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 32,31 hiljadu EUR.

Poslovni prostori i kancelarijski namještaj se prodaju kao cjelina.

Na prodaju su ponuđene i portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od milion EUR, Hammelman pumpa sa opremom za 49,68 hiljada EUR, oprema stolarske radionice za 5,33 hiljade EUR i alati i druga oprema za 452,18 hiljada EUR.

Prodaje se i zemljište u Bijeloj po početnoj cijeni od 2,5 miliona EUR.

Prodaja ponuđene imovine biće organizovana prikupljanjem pisanih ponuda, koje se mogu dostavljati Privrednom sudu do 8. septembra do 11 sati. Njihovo otvaranje zakazano sat i po kasnije.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Uslovi za otvaranje ponuda biće ispunjeni ukoliko do navedenog roka bude dostavljena makar jedna.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti za kupca drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, koja nije manja od početne.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od prodaje ili proglašenja oglasa neuspješnim.

Imovina koja je predmet prodaje može se razgledati svakog radnog dana od 11 sati do 14 sati.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije dvije godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona EUR.

Na ranijim tenderima za prodaju imovine Brodogradilišta, prodati su veliki i mali dok. Veliki dok je za 11 miliona EUR prodat litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, a mali Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske za 2,1 milion EUR.

Premijer Duško Marković saopštio je u utorak da je konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, otkupio dio infrastrukture Brodogradilišta.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
V Vukan
26.07.2017. 13:48

Na stotine tona su odvukli u NK zeljezara pa su mogli i ovo. Neka ostane samo kancerogeni grit.

0
1