Vaterpolo

Crna Gora u četvrtak sa Rusijom, Gojković: Da se oporavimo i odigramo što bolje

Crnogorski vaterpolisti u nastavku Svjetskog prvenstva u Budimpešti razigravaće za plasman od 5. do 8. mjesta. Podmlađene ''ajkule'' nijesu uspjele da prirede iznenađenje i savladaju favorizovanu Grčku u četvrtfinalu, ali će svaka pobjeda do kraja šampionata itekako značiti ekipi selektora Vladimira Gojkovića.
Crna Gora u četvrtak sa Rusijom, Gojković: Da se oporavimo i odigramo što bolje
Portal AnalitikaIzvor

''Nikome nije lako sigurno. Ja sam bio u takvim situacijama, tačnije u situacijama kada smo bili favoriti za prolazak u polufinale, a nijesmo prošli. Ova reprezentacija nije bila fovorit protiv Grčke, ali vjerovali smo da možemo. Imali smo loš period igre u drugoj i trećoj četvrtini, kada su Grci napravili veliku razliku. Sada treba da se motivišemo, da dio starijih igrača povuče mlade igrače, da polako stiču iskustvo kako bi za dvije godine bili oslonac u nekim kvalifiakcijama za Olimpijske igre. Da zajedničkim snagama iznesu ove dvije utakmice, zbog njih kako bi napredovali. Svako mjesto koje bude bolje od osmog je uspjeh za ovu reprezentaciju u ovom momentu'', kazao je Gojković koji se još jednom osvrnuo na četvrfinalni meč sa Grcima...

''U prvoj četvrtini smo imali ono što smo se dogovorili. Jakim presingom smo ih malo odaljili zbog njihovih jakih centara. Bilo je nekih šuteva koje smo lako zatvorili. ALi, nijesmo iskoristili peterac, zatim kontru, između toga smo imali dva, tri vezana napada iz kornera, ali da bismo ostali u meču morali smo da iskoristimo te šanse. Da smo poveli sigurno se ne bi opteretili ličnim greškama, jer imamo objektivno jednog pravog klasičnog beka. To nas je kasnije poremetilo, probali smo sa nekoliko igrača da to nadomjestimo, ali smo dosta patili. Pogotovo u drugoj četvrtini. Počeli smo d aprimamo lake golove. Da smo poveli, mogli smo da držimo tri četvrtine u egalu, pa bi se utakmica lomila u posljednjoj dionici, što je i bila naša ideja.''

U borbi za 5. mejsto rival naše selekcije je Rusija, u četvrtak od 13 i 30.

''Igraju dobar vaterpolo. Mađari su ih juče otvorili na vrijeme. Radi se o ekipi koja ima najviše šuteva na Svjetskom prvenstvu, preko 30 po meču. Igraju dosta brzo, ali ne toliko kontrolisano. Imaju kvalitet napadački na poziciji centar i dva fantastična šutera. To moramo da zatvorimo. Mi smo drugačija ekipa, moramo igru svesti na ono što želimo. Moramo pokušati da se što prije oporavimo i da odigramo što bolje protiv Rusa'', poručio je Gojković.

Uroš Čučković ističe da ekipa mora da se koncentriše na posljednja dva meča i zabilježi što bolji rezultat u Budimpešti.

''Svi smo se nadali i vjerovali da možemo da odigramo protiv Grčke. Jučerašnja igra sigurno nije pravi pokazatelj kvaliteta naše ekipe. Grci su odigrali jednu od najboljih partija od kada ih ja pratim, posljednje dvije, tri godine. Mi nijesmo uspjeli da odradimo sve do kraja. Ali, to je sport. I u ovim lošim momentima morate da nastavite da igrate. Ovo je mlada ekipa, i ja sam siguran da može dosta. Moramo da se koncentrišemo na ova dva posljednja meča, a onda u narednim sezonama kroz klubove da popravimo sebe, kako bi već na narednom šampionatu bili bolji. U ovom sastavu nijesmo imali zvaničnih utakmica sa Rusijom. Protiv Španije i Mađarske su pokazali da se radi o fizički jakoj ekipi. Nikome neće biti lako sa njima'', istakao je Čučković.

RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8 MJESTA 27. JUL:

13:30h Crna Gora - Rusija

15:00h Australija - Italija

ZA 5. MJESTO 29. JUL:

13:30h

ZA 7. MJESTO 29. JUL:

12:00H

POLUFINALA 27. jul:

20:30h Grčka – Mađarska

22:00h Srbija – Hrvatska

FINALE I TREĆE MJESTO 29. JULA u 15h odnosno 20:30h

Portal Analitika