Politika

Skupština uvrstila na dnevni red skidanje imuniteta poslanicima DF-a

Skupština Crne Gore je stavila na dnevni red, na predlog Administrativnog odbora, da se poslanicima Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić i Branku Radulović ukine imunitet i da odobrenje da se protiv njih može pokrenuti krivični postupak zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu četvoro kolega. Predsjednik crnogorskog parlamenta, Ivan Brajović, saopštio je da je Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore osudio jučerašnje ponašanje poslanika DF-a Janka Vučinića, na sjednici Administrativnog odbora.
Skupština uvrstila na dnevni red skidanje imuniteta poslanicima DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Milorad Vuletić (DPS) je kao član Administrativnog odbora  podsjetio da je to parlamentarno tijelo juče jednoglasno odlučilo da se da odobrenje da se protiv poslanika DF-a može pokrenuti krivični postupak. 

Ranije danas, Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, na jutros održanoj sjednici najoštrije je osudio jučerašnje ponašanje poslanika Demokratskog fronta tokom sjednice Administrativnog odbora. Tim povodom, izraženo je žaljenje zbog ponovnih incidenata, koji imaju za cilj urušavanje digniteta crnogorskog parlamenta. Članovi kolegijuma saglasili su se da su u istoriji crnogorskog parlamentarizma rijetki slučajevi nedostojnog i neodgovornog ponašanja poslanika, kojima je ponovo povrijeđeno dostojanstvo i ugled Skupštine Crne Gore i građana koji su ih birali.

Istaknuto je da se izgredi u  Skupštini ne mogu podvesti pod slučajne incidente, kao i da crnogorska javnost ne smije dobijati poruku da su vandalizam i rušenje ugleda legitiman oblik ponašanja i političkog djelovanja.

Kolegijum predsjednika pozvao je sve poslaničke klubove formirane u Skupštini da se izjasne o nemilim scenama i napadima na poslanike i time pošalju jasnu poruku građanima Crne Gore da osuđuju skandalozne postupke nasilnih poslanika, kako ih svojim ćutanjem ne bi podržavali.

 

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.