Crna hronika

Čujović nudi 200.000 eura u zamjenu za slobodu

Odbrana Beograđanina Miloša Čujovića, protiv kojeg se vode dva postupka zbog računarske prevare, predložila je sudu jemstvo od 200.000 eura da bi se njihov klijent branio sa slobode – saznaje Pobjeda.
Čujović nudi 200.000 eura u zamjenu za slobodu
Portal AnalitikaIzvor

Odluku će donijeti sudija za istrage Višeg suda u Podgorici. Protiv Čujovića pred Višim sudom u Podgorici vode se dva postupka zbog optužbi da je hakovao bankarske račune i tako dolazio do novca. U oba slučaja Čujović je priznao krivicu i detaljno ispričao na koji način je skidao novac i koje programe je koristio u prevarama.

U jednom predmetu kazao je da je skinuo mnogo više miliona nego što ga optužnica tereti.

Prema navodima jedne optužnice, Nebojša Bošković je organizovao kriminalno udruženje sa Milošem Čujovićem.

Od 1. januara do septembra 2013. godine, dok se nalazio u pritvoru ZIKS-a, Čujović se, koristeći programerske vještine, predstavljao službenicima inostranih banaka kao vlasnik žiro računa.

On je bankarskim službenicima davao instrukcije da se sa deviznih računa otvorenih u inostranim bankama izvrši prenos novca na devizne račune više osoba. Na taj način Bošković i Čujović su sebi pribavili imovinsku korist od 1.446.171,80 eura. Od ovog iznosa je ostalo blokirano 249.425 eura. Boškoviću i Čujoviću je u prevari umišljajno pomogla okrivljena Nataša S. Golović. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika