Društvo

Danas sjednica UO Univerziteta: Ko ima većinu?

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore, na sjednici koja počinje u 10 sati, trebao da odluči ostaje li Viša medicinska škola u Beranama ili seli u Podgoricu.
Danas sjednica UO Univerziteta: Ko ima većinu?
Portal AnalitikaIzvor

 

Hitno zakazivanje današnje sjednice iniciralo petoro članova UO koji u tom organu predstavljaju Vladu, a formalno je sazvao predsjednik UO u ostavci Duško Bjelica.

UO se već dva puta izjasnio za seljenje VMŠ u Podgoricu – jednom jednoglasno, jednom većinom glasova. U medjuvremenu je medjutim došlo do promjene sastava UO, , nakon što su dvojica članova sami tražili da budu razriješeni a i prof. dr Željko Jaćimović, jedan od pet članova Odbora koje imenuje Vlada,  je opozvan jer je glasao suprotno vladinim instrukcijama, tako da vlada u UO sada ima većinu za svoju odluku.

Predsjednik Vlade Duško Marković podržao je na premijerskom satu stav ministra prosvjete Damira Šehovića o upisu studenata u Visoku medicisnku školu (VMŠ) u Beranama, rekavši da ostrašćene i jednostrane izjave koje dolaze sa Univerziteta Crne Gore (UCG) o upisu u VMŠ prelaze granice dobrog ukusa. On je pozvao UCG da raspiše konkurs za upis u beransku školu i time podrži stratešku razvojnu politiku države. Marković je poručio studentima koji namjeravaju da upišu VMŠ da obave upis tamo gdje im to bude omogućeno, a da će im Vlada obezbijediti finansijsku podršku.

Isti dan Senat Univerziteta se ponovo izjasnio protiv ostanka VMŠ u Beranama.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.