Politika

Radunović: DF želi nestabilnu Crnu Goru

- Prepoznatljiva je strategija Demokratskog fronta. Njihov cilj je nestabilna Crna Gora i stanje permanentnih sukoba i incidenata. To je višegodišnja matrica njihovog političkog djelovanja – kaže u intervjuu za Pobjedu Miodrag Radunović, šef poslaničkog kluba DPS-a, komentarišući jučerašnji incident koji su poslanici DF-a izazvali na Administrativnom odboru.
Radunović: DF želi nestabilnu Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- Ponovljena je slika destrukcije i ponižavanja parlamenta. Poslanici DF-a proširili su repertoar uvreda i fizičkih nasrtaja na kolege iz vladajuće ve- ćine. Iako znaju da ukidanje imuniteta nije mjera politič- kog progona, već samo sprovođenje zakona jednako kao prema bilo kojem građaninu, njihovo ponašanje na sjednici Administrativnog odbora potvrđuje da oni u kontinuitetu ne poštuju ni kolege, ni institucije države Crne Gore, već da je riječ o političarima koji više ne umiju i ne mogu da funkcionišu u redovnom političkom sistemu, nego konstantnim pokušajem izazivanja nestabilnosti žele da sebi obezbijede jedino političko okruženje u kojem mogu da se snađu – anarhističko, sa trajnom nestabilnošću, kako bi otvorili prostor za njima svojstveno „shvatanje“ demokratije – rekao je Radunović.

POBJEDA: Poslanici DF-a kazali su juče na sjednici Administrativnog odbora da su meta „političkog terora“. Kako to komentarišete?

 RADUNOVIĆ: Mi ne sudimo, niti presuđujemo, već samo omogućavamo da nadležni organi koji su tražili oduzimanje imuniteta rade svoj posao i ispitaju bezakonje koje poslanici DF-a sprovode. Nećemo moći, niti želimo, da utičemo na odluku suda, iako u konkretnom slučaju Jočić, Radulovića, Đukanovića i Kneževića znamo vrlo dobro da su najbrutalnije sprovodili svoj poznati primitivizam i time što su, fizički nasrćući i vrije- đajući naše poslanike, kršili zakon, a pojedinim uvredama na nacionalnoj osnovi i Ustav.

Ne razumijem ih. Čemu nervoza ako su ubijeđeni da su nevini? Krajnje je neodgovorno sakrivati se iza imuniteta i tražiti za sebe prava koja nemaju drugi. Za razliku od njih, DPS je oduvijek insistirala na stabilnosti, sigurnosti i jednakosti svih građana, ali i odgovornosti onih koji pokušaju da te vrijednosti ugroze, i to smo pokazali na sopstvenom primjeru.

Koalicioni partneri će podržati kandidata DPS-a

 POBJEDA: Jeste li u DPS-u razmatrali ko bi mogao biti kandidat za predsjedničke izbore naredne godine, hoće li to biti lider partije Milo Đukanović, kako se spekuliše u javnosti?

RADUNOVIĆ: Još je rano za bilo kakve prognoze i naga- đanja. DPS je velika i odgovorna partija, koja će za predsjedničkog kandidata predložiti najbolje rješenje i sigurnog pobjednika predsjedničkih izbora. Osim toga, Statut DPS-a podrazumijeva i određenu proceduru predlaganja kandidata, što nije kratak i brz proces. Nećemo se baviti spekulacijama opozicionih partija i medija, već ćemo javnost blagovremeno informisati o svim odlukama koje budu donijete.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika