Zanimljivosti

Napravite kod kuće piling i riješite se celulita

Morskim pilingom očistite kožu i zauvijek se riješite celulita Morska je so glavni sastojak za pripremu tonika za čišćenje lice, anticelulit pilinga, obloga za probleme sa sinusima, ali i opuštajućih kupki, koje su savršene su za detoksikaciju
Napravite kod kuće piling i riješite se celulita
Portal AnalitikaIzvor

Jednom nedjeljno pripremite thalaso wellness ritual kod kuće - napravite piling tijela mješavinom morske soli, stavite masku na lice s morskim algama i uživajte u svojoj kadi u kupki od morske soli.

Sastojci poput morske soli (po mogućnosti neobrađene, odnosno tzv. morskog cvijeta), morskih algi, hladno cijeđenih biljnih i eteričnih ulja mogu se nabaviti u apotekama i prodavaonicama zdrave hrane, a puno toga imamo i u vlastitoj kuhinji. Naime, gotovo sve kvalitetne namirnice biljnog porijetla možemo staviti na kožu te mnoge od njih imaju vrlo ljekovit učinak.

Morska so smanjuje nivo šećera i holesterola

  - ima alkalizacijski učinak koji pomaže u balansiranju nivoa kisjeline u tijelu te tako smanjuje rizik za brojne bolesti

   - jača imunološki sustav pa tijelo postaje otpornije na neke autoimmune bolesti, poput gripa, alergija i slično

-naučnici su dokazali da redovno uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti nivo lošeg holesterola u tijelu te normalizuje nepravilan rad srca

    dodavanjem morske soli u prehranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu te izbjeći hiperglikemiju jer morska so snižava nivo šećera u krvi

    ima blagi antiseptički i antibakterijski učinak, što se pripisuje ionima kalcijuma i magnezijuma

    prirodni je lijek za masnu i nečistu kožu, ali i za kosu – može apsorbirati višak ulja iz kose, no ujedno sprečava suvoću, te je korisna i protiv peruti.

Piling za kožu od morske soli

Glavna svrha pilinga je uklanjanje nečistoća i mrtvih stanica kože. Piling stimuliše cirkulaciju i pridonosi pomlađivanju stanica kože pa nakon pilinga koža postaje glatka. Ovaj piling ne samo da može očistiti kožu, takođe može pomoći uklanjanju celulita.

Pripremite:

  1 kašičicu morske soli

    1 kašičicualoa vera gela

    5 kapi eteričnog ulja lavande

Sve izmiješajte u finu masu. Smjesu utrljajte u kožu kružnim pokretima. Nakon pilinga se istuširajte u mlakoj vodi. Aloa vera hidrira kožu, dok je lavanda prirodni antiseptik i potpomaže cirkulaciju.

Dobro je znati: Imate li suvu kožu, ponovite piling jedanput nedeljno, na masnu kožu možete  stavljati ovaj piling dva puta nedjeljno.  Za celulit ovaj piling možete koristiti svaki dan prije tuširanja 20 dana zaredom.

24sata.hr

Portal Analitika