Društvo

Počela promotivna kampanja "Pruži ruku za život. Daruj krv"

Crveni krst Crne Gore, Radio-televizija Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore pokrenuli su jednogodišnju kampanju „Pruži ruku za život. Daruj krv“.
Počela promotivna kampanja "Pruži ruku za život. Daruj krv"
Portal AnalitikaIzvor

- U Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8%, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4% davalaca krvi da bismo imali sigurne količine krvi. Kako bi se podigla svijest o značaju dobrovoljnog davanja krvi, kreirana je kampanja sa ciljem informisanja i motivisanja građana da se u značajnijoj mjeri uključe u djelatnost dobrovoljnog davalaštva krvi – ističu iz Crvenog krsta Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi.

U kampanju su uključene javne ličnosti i građani, a njen glavni promoter je ministar sporta Nikola Janović.

Kampanja je počela emitovanjem TV spotova, a osim Janovića promoteri su: bankarka Milica Vojinović, volonterka Crvenog krsta Maja Kalezić, poljoprivrednik Filip Vukićević, transfuziolog dr Nela Eraković, glumica Vanja Jovićević, glumac Dušan Kovačević, fudbaler Dejan Savićević, džudista Srđan Mrvaljević, gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević, novinari Dragana Mrkić i Ivan Maksimović i vojnik Dejan Gluščević.

Portal Analitika