Društvo

Počela promotivna kampanja "Pruži ruku za život. Daruj krv"

Crveni krst Crne Gore, Radio-televizija Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore pokrenuli su jednogodišnju kampanju „Pruži ruku za život. Daruj krv“.
Počela promotivna kampanja "Pruži ruku za život. Daruj krv"
Portal AnalitikaIzvor

- U Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8%, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4% davalaca krvi da bismo imali sigurne količine krvi. Kako bi se podigla svijest o značaju dobrovoljnog davanja krvi, kreirana je kampanja sa ciljem informisanja i motivisanja građana da se u značajnijoj mjeri uključe u djelatnost dobrovoljnog davalaštva krvi – ističu iz Crvenog krsta Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi.

U kampanju su uključene javne ličnosti i građani, a njen glavni promoter je ministar sporta Nikola Janović.

Kampanja je počela emitovanjem TV spotova, a osim Janovića promoteri su: bankarka Milica Vojinović, volonterka Crvenog krsta Maja Kalezić, poljoprivrednik Filip Vukićević, transfuziolog dr Nela Eraković, glumica Vanja Jovićević, glumac Dušan Kovačević, fudbaler Dejan Savićević, džudista Srđan Mrvaljević, gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević, novinari Dragana Mrkić i Ivan Maksimović i vojnik Dejan Gluščević.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Davaoc
26.07.2017. 08:28

Dajem krv 2-3 puta na godišnjem nivou. Uzimam uglavno sirovu hranu i samo napitak za junake, pa mogu da se odazivam za 15-20 minuta na pozivu. Ljudi, darujte krv prvo zbog sebe a poslije za ljude u potrebi. Nakon darivanja krvi obnavlja se vaše tijelo (imaćete savršeno zdravlje) i uljepšava vaša duša. Srećno!

5
0