Politika

DPS: SDP nema uticaja ni na odluke u opštinama gdje vrši vlast

Socijaldemokratska partija u svom bezuspješnom pokušaju da uveliča moć stranke, ponovo pokušava da se ogrebe za koji politički poen, u njima dobro poznatom maniru. Međutim, javnost je odavno preproznala i moć i odgovornost ove partije, i adekvatno odgovorila na to svojim nepovjerenjem u ovu partiju. SDP nažalost, kako pokazuje praksa u opštinama gdje učestvuju u vlasti, ni tu nemaju uticaja na donošenje odluka, a kamoli u Podgorici, ocijenjeno je iz DPS-a.
DPS: SDP nema uticaja ni na odluke u opštinama gdje vrši vlast
Portal AnalitikaIzvor

„Građanima je, dakle, dobro poznata politička snaga ove partije, ali smo upravo zbog građana dužni da navedemo činjenice u ovom procesu. Naime, činjenica je da je Studija izvodljivosti koju je uradila Njemačka razvojna banka KfW pokazala neophodnost utvrđivanja nove tarifne politike d.o.o Vodovoda i kanalizacije. Takođe je činjenica da je predloženo povećanje cijena vode bilo neznantno i u praksi bi značilo da onaj ko plaća 4,05 eura za 10m3 vode bi izdvajao 4,7, a oni potrošači koji su priključeni na kanalizaciju bi, umjesto 6,07 plaćali 7,47 eura“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Momčilo Vujošević predsjednik Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

Još jedna činjenica je da bi, sve i da je predloženo povećanje bilo prihvaćeno, cijene vode u Podgorici bile višestruko niže u poređenju sa većinom gradova u Crnoj Gori.

„ Dakle, ako je moć SDP-a tolika, zašto nisu iskoristili to što vrše vlast u Opštini Budva i umanjili cijenu vode koja je 1,58 eura po m3 a u Podgorici je 0,405 eura? Takođe, zašto nisu iskoristili svoje pozicije u lokalnom parlamentu i ukinuli plaćanje fiksnog dijela kao što je to u Podgorici? Podsjećamo, građani Podgorice plaćaju samo varijabilni dio za razliku od Budvana. Sve ovo pokazuje nemoć SDP-a da utiče na donošnje odluka u opštinama u kojima vrše vlast, i više nego demantuje tvrdnje o njihovom uticaju na odluku da cijena vode u Podgorici ostane ista“, navodi Vujošević.

Još jednom DPS ponavlja, radi javnosti, ta odluka je rezultat pažljivog analiziranja svih argumenata Vodovoda i kanalizacije, uz puno uvažavanje njihove opravdanosti, ali i činjenice da nisu iscrpljene sve druge mogućnosti prije samog poskupljenja.

„U tom smislu, uprava grada i menadžment Vodovoda i kanalizacije su došli do rješenja da se nedostajuća sredstva obezbijede bez povećanja cijena vode. Svima je jasno da je riječ o odgovornoj politici gradske uprave i menadžementa Vodovoda, a ne o saopštenjima SDP-a“, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
h hans
26.07.2017. 09:15

sdp - stranka u moralnom stečaju

0
0
B Bravo kreteni
25.07.2017. 15:51

Dzaba vam je lopovi. SDP ce uvijek ukazati na lopovluk i poharu. Sveto Marovic je najbolje pokazao kakvu politiku DPS vodi.

7
10
m mitar
25.07.2017. 20:00

SDP u Budvi držao skale onom majstoru koji je podebljavao slova na istorijskom falcifikatu o srpkim oslobodiocima Budve na ulazu u grad.Carevic zadovoljan,SDP mu legeo na rudu.

6
1
H Hunter
25.07.2017. 15:43

Šta reći? Kako vas nije sramota? Nemam komentara. Vi ste našli nekome nešto da pričate. Tuga.

9
11
N Neven TV
25.07.2017. 15:32

A kako vas nije sramota da pominjete Budvu i pitanje vode tamo?

9
11