Politika

SDP: Smijeniti direktore JP Vodovod i kanalizacija u Podgorici

Socijaldemokratska partija je ocijenila da je samo zahvaljujući njihovom djelovanju spriječeno poskupljenje vode u Podgorici i zatražila od gradonačelnika da smijeni čelne ljude Vodovoda, koji su, kako tvrde, imali lošu namjeru prema građanima.
SDP: Smijeniti direktore JP Vodovod i kanalizacija u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

JP Vodovod i kanalizacija Podgorica su odustajanjem od poskupljenja vode priznali da su imali lošu namjeru prema građanima našeg grada – da bez ikakvog realnog osnova i potrebe poskupe vodu građanima Podgorice za skoro 23 posto, saopštili sun a konferenciji za medije odbornica SDP u Skupštini Glavnog grada Jadranka Vojinović i član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

 

Vojinović je napomenula da je samo zahvaljujući SDP – ovoj inicijativi da se odustane od poskupljenja vode i pritisku javnosti tim povodom, njihovim ubjedljivim argumentima da se radi o nepotrebnom udaru na džep građana, došlo do toga da je DPS uprava povukla svoj predlog.

„SDP je zato ponosna što su presudno našom inicijativom i političkom borbom građani sačuvani od enormnog poskupljenja cijene vode koje je bilo planirano. Billi smo svi svjedoci prethodnih mjeseci upornosti sa kojom su nadležni u Vodovodu branili poskupljenje, govoreći kako je to apsolutno neophodno, kao uslov opstanka kompanije i urednog snadbijevanja vodom, uslov investiranja u mrežu itd. Bili smo u stvari svjedoci kako to izgleda kada DPS obmanjuje građane. Naravno više puta viđeno i za nas u SDP ništa čudno, omiljena njihova disciplina podvaljivanja javnosti,“ rekla je ona.

SDP smatra da je krajnje vrijeme da se prestane sa ovakvim igranjima sa građanima i pokušajima njihove prevare i poziova gradonačelnika da čelne ljude kompanije opozove sa funkcije.

 

Portal Analitika