Abiznis

Konzorcijum Damena i Porto Montenegra otkupio dio infrastrukture Brodogradilišta

Predsjednik Vlade Duško Marković, saopštio je danas novinarima u Porto Montenegru da je konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas/Porto Montenegro iz Tivta otkupio dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj.
Konzorcijum Damena i Porto Montenegra otkupio dio infrastrukture Brodogradilišta
Portal AnalitikaIzvor
„Procedura je ovih dana završena u Privrednom sudu. U toku su završni pregovori oko tendera za dobijanje koncesije koja treba da obezbijedi početak rada jedne nove kompanije koja će služiti za remont i izgradnju jahti. To je investicija koja treba u naredne tri godine da iznosi oko 20 miliona eura i da obezbijedi nova zapošljavanja za ljude iz ovog kraja“ – rekao je predsjednik Vlade.

Konzorcijum je i ranije pokazivao interesovanje za dobijanje koncesije za korišćenje brodogradilišne luke na period od 30 godina.
25markovic2

Riječ je o prostoru u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108 hiljada kvadrata. Površina pod objektima zahvata nešto više od 25 hiljada metara kvadratnih.

U Brodogradilištu je, na predlog Poreske uprave, prije dvije godine otvoren stečaj zbog duga od šest miliona EUR. Brodogradilište je nastavilo sa radom, kako bi se okončali započeti poslovi, a od prodaje imovine namirili povjerioci. S obzirom na to da nije bilo izjava o namjeri za reorganizaciju, sud je sproveo postupak bankrotstva.

Portal Analitika