Abiznis

RADOVIĆ: Oporezovaće se pošiljke iznad 75 eura

Direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Novo Radović, saopštio je danas na parlamentarnom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, da bi za Vladu bilo prihvatljivo da se oporezivanje pošiljki iz inostranstva bude iznad 75 eura vrijednosti.
RADOVIĆ: Oporezovaće se pošiljke iznad 75 eura
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, Ministarstvo je prvobitno predložilo zakon koji predviđa da se smanji granična vrijednost za komercijalne poštanske pošiljke za koje se ne plaćaju carinski troškovi i PDV sa sadašnjih 150 eura na samo 22 eura.

Radović  je rekao na Odboru da je čak 319.000 pošiljki trgovine preko interneta bilo u prošloj godini.

Prvobitni predlog je izazvao revolt javnosti, pa su građani najavili potpisivanje peticije za obaranje predloga propisa. U međuvremenu, oko 3.000 građana je potpisalo peticiju.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
j jovica
25.07.2017. 14:37

nekaonda stave i da su teske kradje ne iznad 150 eura vc iznad 75 eura...isti princip nek primijene

14
1
g gost
25.07.2017. 14:02

E fino! Neka sad dozvole i firmama da ne plaćaju porez za artikle ispod 75e. Možda će i to biti prihvatljivo za Vladu. Čisto da se izjednače pravila igre za domaće trgovce koji ovdje plaćaju poreze i doprinose i za strane trgovce koji donose prihode svojim zemljama.

6
4
N Nick
25.07.2017. 13:35

Briga me za ovo.. bitno je da mi ne diraju ono sto sam steka kriminalom

22
4