Crna hronika

Medojević: Prvi put sam za izvjesnu Julku čuo u prostorijama SDT-a

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, saopštio je da je za “izvjesnu Julku” prvi put čuo u prostorijama SDT-a".
Medojević: Prvi put sam za izvjesnu Julku čuo u prostorijama SDT-a
Portal AnalitikaIzvor

“Ja sam u svojoj izjavi specijalnom tužiocu, na okolnosti mojih izjava od ranije, rekao da sam saznanja o optužbama civila iz Cavtata i Konavala dobio preko diplomatskih izvora i radi  se o optužbama,  koje su dio zvaničnih istraga pravosudnih organa Hrvatske o ratnim zločinima u operaciji Dubrovnik. Sve moje komunikacije sa kolegama poslanicima i NVO iz Hrvatske koje se bave ratnim zločinima , su bile javne i o svakoj sam obavjestio javnost. U tim dosijeima , postoje optužbe za prebijanje, torture, reketiranje i silovanje. Ja nikada nijesam pominjao izvjesnu Julku, jer nijesam to ime vidio u dokumentaciji. Prvi put za Julku sam čuo upravo od specijalnog tužioca u prostorijama SDT, o čemu ne mogu da dajem detalje, zbog toga sto je postupak tajan”, naveo je Medojević u pisanoj izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Prema njegovim riječima, nije sporna politička pozicija PzP-a da svi zločini iz prošlosti budu procesuirani i da svako odgovara za zločine koje je uradio. 

“Kultura nekažnjavanja , izbjegavanje lustracije i otvaranja dosijea komunističkih službi nas je dovela u situaciji da danas kosntatujemo da nemamo Parlament , krizu demokratije i imamo krizu pravne države i političku krizu koja prijeti stabilnosti zemlje”, zaključio je Medojević.

Podsjetimo,biznismen Veselin Mujović saopštio je da Nebojša Medojević traga za izvjesnom Julkom iz Hrvatske, koja bi optužila glavnog specijalnog tužioca za navodno silovanje.

Portal Analitika