Abiznis

LP: Oslobodite dodatnih poreza poštanske pošiljke građana

Liberalna partija (LP) zahtijevaće da se građani oslobode dodatnih nameta i poreza na poštanske pošiljke, odnosno da se odbace izmjene Zakona o PDV koje predviđaju oporezivanje svih pošiljki preko 22 eura vrijednosti umjesto dosadašnjih 150 eura vrijednosti. Ovakav namet građanima neprihvatljiv je, smatraju u Liberalnoj partiji.
LP: Oslobodite dodatnih poreza poštanske pošiljke građana
Portal AnalitikaIzvor

"Slobodno tržište u demokratskoj državi predviđa što manje regulacija i nameta građanima u cilju što veće cirkulacije dobara, roba i usluga,odnosno pospješivanje trgovine i razmjene. Ovakva mjera Vlade samo će zaustaviti tržište, smanjiti promet robe i obeshrabriti građane da trguju sa inostranim tržištem", saopštio je portparol LP-a Ammar Borančić.

Ovo je, kako je naveo, posebno važno za online trgovinu koja je, konačno, snažnije zaživjela u Crnoj Gori i koja je odraz modernih svjetskih tokova i jačanja informatičke kulture u društvu. Roba i dobra koja građani trguju na takav način prelaze cifru od 300 hiljada artikala što je dokaz svrsishodnosti ovakve trgovine i uspješnosti slobodnog online tržišta. Ovakvu robu građani pretežno koriste za ličnu upotrebu i nonsens je da na robu takvog karaktera bilo ko pridodaje carinske i poreske namete.

"Liberali kao jedina partija centra i liberalno demokratske profilacije u Skupštini Crne Gore, djelovaće u skladu sa procedurama i mogućnostima u cilju očuvanja dobra građana i slobodne trgovine", zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

 

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Janko
25.07.2017. 19:43

Mladi iz liberala i Borancic odlicni kao uvijek do sada... nastavite da jacate svoje ideje i ljude.

6
0
T Tara
25.07.2017. 16:32

Ovaj Liberal bi unistio drzavu CG..ovo je Uzas!

1
6
S Stvarno??
26.07.2017. 08:56

Nemas blage veze sto govoris! Knjigu u ruke gospodjice, jer jos niko na svijetu nije sa porezima i taksama na obicnom (siromasnom narodu) dosao do blagostanja! Tako se ne stimulise ekonomija!

2
0
f free
25.07.2017. 13:43

Istajte sa tim. Ako smo slobodno trziste onda nikog ne treba da zanima sta ja narucujem preko interneta za sebe. To ne moze biti postom do simbolicna posiljka

8
1
p pg
25.07.2017. 13:39

Konacno da neko progovori. Drzavi to nista ne znaci a na gradjane je veliki namet... jos nam internet oduzmite i lance na ruke slobodno

9
1
2 2426
25.07.2017. 12:19

Sto zna o tome jedan radijator....i ostali poslusnici

2
3
V Vojo
25.07.2017. 11:57

Namet?' Gluposti pričate

0
8