Crna hronika

Metović i Kovačević u petak pred sudijom

Suđenje Baranima Aliji Metoviću i Iliji Kovačeviću, koji se terete da su podmetnuli eksplozivnu napravu ispod vozila komandira barske Interventne policije Ivana Đokovica, počinje 28. jula, pred vijećem sudije Sava Mušikića.
Metović i Kovačević u petak pred sudijom
Portal AnalitikaIzvor

Njihovom sugrađaninu Alanu Kožaru, koji je označen kao nalogodavac bombaškog napada, sudiće se u odsustvu jer je nedostupan crnogorskim vlastima. Za Kožarom je raspisana

međunarodna crvena potjernica.

Prema navodima optužnog prijedloga, okrivljenima se na teret stavljaju krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija putem podstrekavanja.

Kožar je, kako se navodi u aktu Tužilaštva, 31. marta u službenim prostorijama Uprave policije Centra bezbjednosti u Baru prijetio da će napasti komandira Đokovića.

- Okrivljeni Kožar je od 31. marta do 8. aprila u Baru, umišljajno, podstrekavao Metovića i Kovačevića na krivična djela – piše u optužnom prijedlogu.

Metović i Kovačević su, prema stavu Tužilaštva, u Ulici Rista Lekića, po prethodnom dogovoru, aktivirali napravu urađenu od eksplozivne materije trinitrotoulena (TNT), koju su neovlašceno nabavili od nepoznate osobe i bacili je na vozilo „golf VII“, koji je u vlasništvu Đokovića.

Izvor: Pobjeda

Foto: Dan

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.