Crna hronika

Mersudinu i Amini Kalić 46.500 eura zbog neosnovanog hapšenja

Rožajcima Mersudinu i Amini Kalić, bratu i supruzi Safeta Kalića, dosuđeno je da na ime odštete bude isplaćeno ukupno 46 i po hiljada eura zbog neosnovanog hapšenja u predmetu u kojem su pravosnažno oslobođeni optužbe da su prali novac.
Mersudinu i Amini Kalić 46.500 eura zbog neosnovanog hapšenja
Portal AnalitikaIzvor

Televiziji Vijesti saopšteno je da je odlukom Višeg suda u Bijelom Polju Mersudin dobio odštetu od 32 i po hiljade, a Amina od 14 hiljada eura.

Porodica Kalić Osnovnom sudu predala je tužbu i zbog oštećenja njihove imovine koja je procijenja na 28 miliona eura, a bila je privremeno oduzeta do okončanja postupka.

Imovina je Kalićima oduzeta odlukom Višeg suda u Bijelom Polju. Upravi za imovinu bili su predati benzinska pumpa M petrol, AD Kristal, AD Turjak, kafe bar ,,Tajson“ i hotel ,,Rožaje“. Benzinska puma M petrol u okviru koje su radili i restoran i frišop neko vrijeme su zatvoreni. Hotel ,,Turjak“ nakon privatizacije od prije nekoliko godina nije ni počeo da radi, niti je rekonstrukcija na tom objektu završena. Takođe, ni fabrika ,,Kristal“ ne posluje oko deceniju, a proizvodnja u njoj nije pokrenuta ni nakon što su je kupili Kalići.

Rožajci Mersudin, Safet i Amina Kalić odlukom Apelacionog suda pravosnažno su oslobođeni optužbi da su ,,oprali“ više od sedam miliona eura koji su stečeni preprodajom narkotika.

- U krivičnom predmetu protiv optuženih Mersudina, Safeta i Amine Kalić, zbog produženog krivičnog djela pranje novca vijeće Apelacionog suda je odbilo žalbu Tužilaštva kao neosnovanu i potvrdilo presuda bjelopoljskog Višeg suda – navedeno je ranije u obrazloženju Apelacionog suda.

Izvor: Pobjeda

Foto: novosti.rs

Portal Analitika