Crna hronika

Od poziva za prijateljstvo do ucjene fotografijama

Protiv šezdesetogodišnjeg N. T. Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama podiglo je optužnicu zbog sumnje da je ucjenjivao pet godina stariju B. Z. iz Pule, sa kojom je bio u vezi.
Od poziva za prijateljstvo do ucjene fotografijama
Portal AnalitikaIzvor

Njemu se na teret stavlja krivično djelo iznuda u produženom trajanju. U optužnici se navodi da je N. T. prijetio Puljanki da će njene nage fotografije, koje je imao u svom telefonu, objaviti na internetu, ukoliko mu ne isplati 5.500 eura.

N. T. je zatražio od nje da mu pošalje 2.000 eura, pa je B.Z. u julu prošle godine na njegov žiro račun uplatila 1.000 eura preko Erste banke u Rijeci.

N. T. je bivšu prijateljicu, sa kojom se u dva navrata sreo u Tivtu, ponovo ucijenio u septembru prošle godine, kada je zatražio da mu isplati 5.500 eura, uz prijetnju da će fotografije koje ima poslati njenom sinu i bratu, te ostalim njenim prijateljima čije je brojeve telefona uzeo prilikom susreta u Hotelu „Mimoza“ u Tivtu.

Prijetnje

B. Z. je 8. septembra prošle godine na račun N. T. uplatila 2.000 eura, dok mu je 12. septembra poslala još 3.500 eura. N. T. je takođe 1. oktobra prošle godine putem Fejsbuk profila oštećenu ponovo ucijenio, tvrdeći da će, ukoliko mu ne pošalje 22.000 eura, sve njene fotografije na kojima je ona gola poslati njenom sinu, te da će tražiti novac od njega. On joj je zaprijetio i da će isto postupiti i prema njenom bratu, kao i da će, ukoliko mu oni ne isplate novac, objaviti fotografije na internetu, ili će od materijala koji ima napraviti pornografski film koji će potom objaviti na internetu – navodi se u optužnom predlogu.

N. T je saslušan u rožajskom tužilaštvu gdje je izjavio da nije imao nikakve zle namjere prema B. Z. već da je novac uzimao na zajam. U izjavi datoj pred Županijskim sudom u Puli, oštećena je kazala da je sa N. T postala prijatelj nakon što joj je on, u januaru prošle godine, poslao zahtjev za prijateljstvo preko svog Fejsbuk profila.

Prepiska

- Dopisivali smo se i jednom drugom smo govorili o porodičnim prilikama. Dopisivali smo se i slali fotografije i putem mesindžera i sentimentalno sam se vezala za N. T. jer sam saosjećala sa njegovom teškom situacijom u kojoj živi.

Dogovorili smo se da se nađemo u Tivtu, gdje smo bili sedam dana zajedno o mom trošku. Međutim, ispostavilo se da me je on bez pristanka tajno snimao za vrijeme seksualnih odnosa, kao i da je presnimio sve brojeve iz memorije mog telefona. Za neke slike sam znala, jer je on tražio da ih napravi kako bi me imao i kad nismo zajedno. Međutim, čim sam se vratila u Zagreb počeo je da me ucjenjuje i tada sam shvatila da je prema meni imao nepoštene namjere. Sve sam to povezala sa tim da je on znao da sam prodala stan u Zagrebu.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Ilustracija: P. Marković / RAS Srbija

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dubrovkinja
25.07.2017. 09:30

Kad muškarac okrene prijateljstvo u izvor prihoda...nisko, podlo, odvratno!!! Muškim lažima nigdje kraj! Propali biznismeni postaju "sponzoruše", padnu toliko nisko da prose 50eur od nepoznatih žena...50 po 50... kolika je muška mizerija?!

8
0