Društvo

Studentski parlament: Narušen ugled akademske i studentske zajednice

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) je zabrinut zbog urušavanja ugleda akademske i studentske zajednice.
Studentski parlament: Narušen ugled akademske i studentske zajednice
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, prepiska Ministarstva prosvjete i Univerziteta Crne Gore u vezi sa Visokom medicinskom školom u Beranama ne donosi dobro ni studentima koji treba da se upišu, niti onima koji već studiraju.

"Posebno zabrinjava to što će ova situacija trajno narušiti odnose institucija i organa od čije saradnje zavisi dobrobit preko 20.000 studenata. SPUCG apeluje da obje strane istinski povuku konkretne poteze koji će suštinski doprinijeti unaprijeđenju položaja studenata. U tom smislu, pozivamo i Univerzitet Crne Gore i Ministarstvo prosvjete da se aktuelnom problemu pristupi na partnerskim osnovama, kako ne bi ispaštali studenti, jer je tako na gubitku i Univerzitet Crne Gore i država Crna Gora. To kažemo jer je vrlo moguće da potencijalno odlični budući studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) odustaju od studija zbog neizvjesnosti upisa na VMŠ, bilo u Beranama, bilo u Podgorici. Još jednom apelujemo na sve strane da pokušaju da nađu zajednički jezik i izbjegnu situaciju da potencijalni brucoši ostanu uskraćeni za obrazovanje i da se izbjegne prevazilaženje situacije putem medijskih prepucavanja", navode se u saopštenju Studentskog parlamenta.

SPUCG ostaje pri stavovima koje su iznijeli na nivou nadležnih organa.

"Predstavnici SPUCG su, takođe, na današnjoj sjednici Senata saopštili da žale zbog ostavke predsjednika Upravnog odbora - prof. dr Duška Bjelice, jer je bilo mnogo važnih odluka za student, a koje su imale podršku Upravnog odbora i koje su unaprijedile položaj studenata", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dragi parlamentarci..
24.07.2017. 19:33

...pročitajte sa razumijevanjem Zakon o viskom obrazvanju naše Domovine-u pokušaju da stvori državu i sve će vam biti jasno..da je "replika AB-89" ad Portas...?

1
0