Društvo

Požari pod kontrolom, avioni za gašenje napuštaju zemlju

S obzirom na značajno poboljšanje situacije sa požarima, dva aviona tipa ,, Air tractor“ vratila su se za Izrael, dok bugarski helikopter MI 17 sa timom planira večeras da se vrati u Bugarsku. Očekuje se da će se ukrajinski avion tipa ,,Antonov AN 32P“ i švajcarski helikopter ,,Super Puma“ vratiti u svoje zemlje tokom naredna dva dana. Švajcarski helikopter Super Puma je tokom dana bio operativan na području Luštice – Zabrđe – Stojkovići-Tići. Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom dana bila angažovana na gašenju požara u Orasima i Murićima. Bugarski helikopter je tokom dana bio operativan u Komanima (Podgorica), saopšteno je iz Direktorata MUP-a za vanredne situacije.
Požari pod kontrolom, avioni za gašenje napuštaju zemlju
Portal AnalitikaIzvor

Direktorat je objavio izvještaj o stanju požara u 14 časova:

Podgorica – trenutno je aktivan požar u Orasima, ali je pod kontrolom.

Danilovgrad – požar u Zagaraču je još uvijek aktivan, ali je pod kontrolom. Takođe, trenutno je aktivan požar u mjestu Studeno, ali nisu ugroženi objekti.

Cetinje - aktivni su požari u Katunskoj nahiji, i to: u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini. Ekipe Službe zaštite i spašavanja obilaze teren i pomažu mještanima u gašenju požara. Aktivna su i dva požara u Cucima, u mjestima Donja Zaljud i Bata Cucka.

Nikšić – aktivan je požar u Vilusima.

Ulcinj – nema aktivnih požara.

Bar – aktivni su požari u mjestima Murići. Požar je trenutno pod kontrolom.

Budva – nema aktivnih požara.

Kotor – nema aktivnih požara.

Tivat – aktivni su požari u Solilima i Đuraševićima, ali su pod kontrolom.

Herceg Novi – aktivni su požari u mjestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni Brijeg, Sitnica  i Bjelotina.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.